Florida Panthersin riveissä kokenut tshekkilaituri Jaromir Jagr debytoi Suomen aikaan lauantain ja sunnuntain välisenä yönä, kun Panthersilla vastassa oli Buffalo Sabres.

Viellä silloin Jagr ei avannut maalitiliään Panthersin paidassa, mutta se tapahtui heti seuraavana päivänä. Ottelussa Tampa Bay Lightningia vastaan Jagr vei joukkueensa johtoon avauserässä ja nousi samalla jaetulle viidennelle sijalle NHL:n kaikkien aikojen maalitilastossa.

– Meillä on ollut välillä vaikeuksia päästä alussa johtoon ja on tärkeää, että on tuollainen kaveri, joka pystyy iskemään isoja maaleja isoissa peleissä, 4-1-maalista vastannut Aaron Ekblad hehkutti NHL.com:ssa.

– Hän on legenda ja olemme erittäin iloisia, että meillä on hänet riveissämme, Ekblad ylisti.

Viidettä tilaa kaikkien aikojen maalipörssissä Jagr jakaa tällä hetkellä Phil Espositon kanssa.

Jagr oli myös alustamassa suomalaissentterin Aleksander Barkovin maalia toisessa erässä. 1+1-tehoilla Jagr valittiin myös pelin ykköstähdeksi.

Hauskempia yhteishetkiä tuli eteen myös kyseiselle kaksikolle.

– Huusin kaukalossa Barkoville, että olen täällä. Barkov sanoi penkillä, että älä huuda, kyllä minä sinut siellä näen, Jagr naureskeli Fox Sportsille pelin jälkeen.

– En tiennyt nuorista ketjukavereistani (Barkov ja Jonathan Huberdeau) mitään tänne tullessani, mutta nyt tiedän. He ovat todella hyviä ja heillä on oikeaa itseluottamusta, Jagr kehaisi.

Panthers vei kamppailun nimiinsä lopulta lukemin 4-3. Panthers on kahden pisteen päässä idässä viimeistä pudotuspelipaikkaa hallussaan pitävästä Boston Bruinsista.