KHL:ssä sekoillaan tällä hetkellä ulkomaalaissäännön kanssa.

Uutistoimisto RIA Novostin mukaan KHL ilmoitti aiemmin, ettei valkovenäläisiä pelaajia tulla ensi kaudella laskemaan enää ulkomaalaisiksi pelaajiksi. Tämän tiedon perusteella esimerkiksi Karri Kiven Traktor teki jatkosopimuksen valkovenäläisen Andrei Kostitsynin kanssa.

Traktorin varapresidentti Vladimir Kretshin sanoi Championat-sivustolle, että Kostitsyn sai kontrahdin ainoastaan sen takia, ettei häntä tulevana kautena laskettaisi enää Traktorin ulkomaalaiskiintiöön.

Nyt tuore tieto kertoo, että KHL jatkaa urheiluministeriön kanssa keskusteluja ulkomaalaisasiasta. Venäjän jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Valeri Fesjuk kertoi jo Itar Tassille, ettei valkovenäläispelaajien osalta tultaisi tekemään mitään poikkeusta. Tämä on myös Venäjän urheiluministeriön kanta.

KHL:n varapresidentti Dmitri Kurbatov myöntää RIA:lle, että valkovenäläispelaajien uudesta statuksesta (ei lueta ulkomaalaisiksi) on ilmoitettu aiemmin, mutta nyt tilanne on sekava ja sääntöön sattaa tulla tarkennuksia.

Venäjän urheiluministeriöllä ja jääkiekkoliitolla on ollut erittäin vahva asema KHL:n päätöksenteossa. KHL:n suunnittelema seitsemän pelaajan ulkomaalaiskiintiö kaatui ministeriön ja liiton vastahankaan (uutinen). Venäläispelaajien asemaa päätettiin suosia pitämällä ulkomaalaiskiintiö viidessä pelaajassa.

Kiven Traktorillekin saattaa siis käydä niin, että seura palkkasi Kostitsynin väärillä perusteilla olettaen, että valkovenäläisiä ei enää lueta ulkomaalaisiksi. Traktorin pelaajistossa on Kostitsynin lisäksi jo viisi ulkomaalaista, mikä tulee olemaan maksimi ensi kaudella.