Sveitsin paidassa pelaa yksi jääkiekkomaailman tulevaisuuden tähdistä, mikäli Kevin Fiala -nimisen nuorukaisen kehitys jatkuu edelleen nykyistä tahtia.

Ruotsin pääsarjassa HV71:ssä paikan kauden aikana valloittanut 17-vuotias hyökkääjä pelaa jo kauden kolmansia MM-kisoja nyt kun hän viilettää alppimaan pelipaidassa Minskin jäillä aikuisten MM-kisoissa.

Fiala edusti maataan jo talvella alle 20-vuotiaiden kisoissa sekä alle 18-vuotiaiden kisoissa Suomessa aiemmin keväällä. Samassa tempussa on aiemmin onnistuneet vain valkovenäläiset Andrei Kostsistyn ja Vadim Karaga vuonna 2003.

– Kun pelasin talvella U20-kisoissa, turnauksessa pelattiin ehdottomasti korkeammalla tasolla kuin mihin olin tottunut. Moni niistä pelaajista menee NHL:ään loppujen lopuksi, Fiala muisteli IIHF:n verkkosivuilla.

Aikuisten MM-turnaus alkanut heikosti

U20-kisoissa Sveitsi eteni puolivälieriin, missä Kanada kaatoi joukkueen. Turnauksen voitti lopulta Suomi. U18-kisoissa joukkue kaatui jälleen Kanadalle puolivälierissä.

Sveitsi – viime kevään MM-hopeamitalistimaa – on aloittanut aikuisten turnauksen Suomen tavoin heikosti. Joukkue hävisi kolme ensimmäistä otteluaan.

– Mielestäni turnaus on mahtava, mutta ei meille. Ajattelemme vain seuraava peliä ja niin edespäin. Meidän täytyy pitää ajatuksemme positiivisina eikä painaa päitämme alas, Fiala kommentoi ennen keskiviikon Saksa-peliä.

Sveitsi ottikin ottelussa turnauksen avausvoittonsa keskiviikon iltapäiväpelissä Saksan kustannuksella 3-2-lukemin. Fiala on neljään peliin saalistanut 0+1-tehot.