Marko Anttila voisi lähteä uudestaan KHL:ään, vaikka ensimmäinen reissu liigaan ei sujunut aivan odotusten mukaisesti.

Anttilan viime kausi oli hänen uransa paras. Laitahyökkääjä iski TPS:n paidassa 41 (17+24) tehopistettä ja solmi kesäkuussa kontrahdin KHL-joukkue Metallurg Novokuznetskin kanssa.

Kausi uudessa ympäristössä lähti käyntiin hyvin. Anttila iski kolmeen ensimmäiseen peliin kaksi maalia.

– Alkuun olen tyytyväinen ja se meni hyvin. Voitimme pelejä ja saimme hyvän startin, Anttila kertoo SuomiKiekko-sivuston haastattelussa.

Tilanne muuttui nopeasti, kun Novokuznetsk ajautui tappioputkeen. Lopulta seura päätti vaihtaa päävalmentajaa. Aleksandr Kitov sai lopputilin ja hänen tilalleen nimettiin German Titov.

– Hävisimme pelejä ja en pystynyt auttamaan joukkuetta parhaimmalla tavalla. Ei se mikään katastrofi ollut, mutta tulosta ei syntynyt. Koutsin vaihtumisen jälkeen se oli sitten siinä. Nopeasti tuli selväksi, että saan etsiä uuden seuran, Anttila kertaa.

Passitus farmisarjaan

Pian Anttila laitettiin farmisarjaan VHL-liigan Ariada Volzhskin paitaan. Se oli Anttilalle hämmentävää aikaa.

– VHL-siirron kohdalla ajattelin, että mitähän ihmettä täällä nyt tapahtuu. Pääsin pelaamaan siellä ja sain vastuuta reilusti. Latautuminen oli tosin aika vaikeaa, mutta sain onnistumisia. Pyrin ajattelemaan niin, että tämä on tulevaisuutta varten, kuudessa VHL-pelissä saldon 2+3 iskenyt Anttila muistelee.

Marraskuun lopulla Novokuznetsk ja Anttila purkivat sopimuksen yhteistuumin. Isokokoisen hyökkääjän saldoksi KHL:ssä jäi 16 ottelua pistein 2+4.

– Se on sitä elämää. Tiedostin sinne lähtiessä, että pitää onnistua. Tiedän nyt, että pystyn pelaamaan siinä sarjassa. Siinä mielessä harmittaa, että jos olisin pystynyt jatkamaan omalla tasolla, niin tilanne voisi olla toinen, Anttila aprikoi.

Vaikka ensikosketus KHL:ään oli takkuinen, ei Anttilalle jäänyt reissusta huonoa kuvaa.

– Ilman muuta lähtisin uudestaan. Mitään ei jäänyt hampaankoloon. Haluaisin vielä jossain vaiheessa pelata siellä. Tiedän, että pystyn pelaamaan siellä hyvin. Olisi kiva saada uusi mahdollisuus. Uudestaan menen, jos vain paikka tulee, Anttila painottaa.

Joulukuun alussa Anttila solmi loppukauden kattavan sopimuksen Ruotsin SHL:ssä pelaavan Örebron kanssa. Alku uudessa seurassa oli lennokas (lue uutinen).

Haastattelu: Sport Professional