SuomiKiekko-sivusto Kiekkoministerien ja muutamien lisävahvistusten kera käy ennen kauden alkua läpi entisen SM-liigan, nykyisen Liigan joukkueiden lähtökohdat.

Analyyseissä kerrataan se, mitä on tapahtunut viime kauden jälkeen, mitkä ovat joukkueen vahvuudet ja heikkoudet sekä mitä joukkueelta voi odottaa tulevalla kaudella.

Mitä on tapahtunut?

KalPan osalta mennyt kevät ja kesä eivät ole tarjonneet isoja uutisia pelaajiston puolella. Enemmänkin liikenne on ollut seurasta poistuvaa kuin saapuvaa. Nuorille lupauksille on nousemassa entistä enemmän tilaa ottaa vastuuta, kun edestä on muutamat konkarit siirtyneet sivummalle.

Suurin menetys KalPalle oli Sakari Salmisen siirtyminen KHL:ään. Salmisen lisäksi hyökkäyksestä Tommi Miettinen lopetti uransa ja siirtyi valmennustehtäviin. Myöskään Jukka Hentunen ei jatka kilpipaidassa ensi kaudelle.

Tulopuolella KalPan osalta on vain neljä nimeä. Puolustaja Jeff Foss ja hyökkääjät Luke Pither sekä Heikki Liedes.

Valmennuspuolta vahvistaa vielä viime kaudella HIFK:ssa valmentanut Antti Pennanen.

Vahvuudet?

Vaikka joukkueen iskukyky otti osumaa kesän aikana, on KalPalla edelleen koossa hyvin kilpailukykyinen nippu. Ykkösmaalivahti Pekka Tuokkola on parhaimmillaan vähintäänkin hyvä Liigan vaatimustasoa ajatellen, puolustus on monipuolinen ja sopivan kokenut, sekä hyökkäyksessä on niin nuorta taitoa kuin kokeneempaa maalintekovoimaa.

Katseet kannattaa kiinnittää vahvasti nuorten Artturi Lehkosen ja Kasperi Kapasen puolelle. Miten vuotta vanhemmat ja vuotta kokeneemmat nuoret kasvot vetävät tällä kaudella? Vai nouseeko reservistä uusia sensaatiomaisia tapauksia vakiokokoonpanon puolelle?

Heikkoudet?

Nippu on vahva, mutta onko se tarpeeksi vahva esimerkiksi mestaruutta ajatellen? Pystyvätkö kärkipelaajat kannattelemaan joukkuetta tarpeeksi? Pysyykö esimerkiksi Jukka Voutilainen kasassa ykkössentterin paikalla? Nouseeko Tuokkola jälleen maalilla huippuvahdin tasolle? Kysymysmerkkejä on ilmassa. Ja sekin, että miten tällä kertaa keväällä potku riittää. Jo useampaan kertaan meno on ollut tahmeaa ratkaisujen paikoissa, miten nyt?

Mitä voi odottaa?

Kuopiolaisjoukkue taistelee varmasti suorasta pudotuspelipaikasta sekä puolivälierien kotiedusta. Siitä eteenpäin kaikki onkin todella auki.

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen