Alkukauden Ruotsissa AIK:ssa pelannut Teemu Ramstedt päätti vasta palata takaisin HIFK:n riveihin, kun niin pelaajan kuin seuran intressit kohtasivat.

Ramstedt on ehtinyt pelata nyt kaksi kamppailua punanuttujen riveissä. Ensimmäisestä HIFK nappasi voiton, kun HPK kaatui kotona. Perjantaina Oulussa sarjajohtaja Kärpät oli kuitenkin parempi kolmannen erän kirinsä myötä.

Henkilökohtaisella tasolla pelit Liigassa ovat Ramstedtin mukaan lähteneet liikkeelle ilman suurempia ongelmia.

– Päässyt taas pelaamaan kunnon pelejä,joissa on kova panos koko ajan, eikä ole ollut mitään ylitsepääsemättömiä haasteita. Ei se lätkä ole mihinkään tuosta muuttunut ja ihan mukavasti kaikki on lähtenyt pyörimään, Ramstedt tuumaa SuomiKiekko-sivuston haastattelussa.

Asetelma onkin tuoreelle vahvistukselle mielenkiintoinen. Alkukausi AIK:ssa oli vaikea, kun seuralla oli isoja vaikeuksia monellakin eri saralla. Nyt HIFK:ssa tavoitteena on vain ja ainoastaan mestaruus, eikä se ole edes yhtään epärealistinen tavoite.

Punanutut ovat olleet hyvässä vireessä viime aikoina ja kasassa oleva pelaajamateriaali on todella kilpailukykyinen muihin liigajoukkueisiin verrattuna.

– Kovia äijiä on jengissä ja laadukas joukkue tuo on. Siinä on itselläkin helppo pelata, kun on hyviä jätkiä vierellä. Se auttaa omaa tekemistä aika paljon.

– Ja kyllä tuo sijoituskin on ihan kohtuullinen nyt ja hyvissä asetelmissa ollaan. Mielenkiintoista tulee olemaan, Ramstedt odottaa tulevaa innoissaan.

Isossa ruudussa johtavana pelaajana

Kun aika muutokselle tuli vastaan, sopi HIFK täydellisesti siihen, mitä Ramstedt haki tulevaisuudelleen.

– Eniten itsellä vaikutti se, että halusin sieltä (AIK:sta) pois jo tällä kaudella. Siinä mielessä oli helppo valinta tuo HIFK, koska he olivat halukkaita ottamaan jo nyt mukaan. Myös se teki asian helpoksi, että halusin nyt kotia.

– Totta kai Suomessa on paljon hyviä paikkoja missä jääkiekko voisi pelata ja hyviä vaihtoehtoja oli muitakin. Mutta hyvä että HIFK:lla oli kiinnostusta, niin oli helppoa päättää se prosessi.

Loppukauden osalta Ramstedtin omat tavoitteet ovat korkealla, kuten pitääkin.

– Haluan olla isossa ruudussa johtava pelaaja tuossa joukkueessa. Se on tämän kevään iso tavoite. Pystyä auttamaan johtavassa roolissa joukkuetta menestymään.

– Tietenkin pidemmällä aikavälillä ja tähtäimellä KHL on itselle se tavoite, että sinne pääsisi uudelleen. Mutta turha sitä on sen enempää miettiä. Tämä kevät on lähimpänä ajatuksissa ja siinä tavoite on selkeä. Se onkin se ainut juttu, mitä nyt kannattaa miettiä.

Mutta yksi muukin tavoite pyörii taustalla. Nimittäin Leijonat.

Ramstedt on ollut lähellä pääsyä MM-kisoihin jo aiemmin, varsinkin viime keväänä. Siellä saralla unelma elää vahvana.

– MM-kisat ovat olleet useampana keväänä tavoitteena ja viime vuonna olin jo askeleen lähempänä, eivätkä ne enää ihan kauhean kaukana olleet. Siitä on nälkää jäänyt ja haluan olla vielä siellä joku päivä mukana. Jos kaikki menee hyvin, niin miksei tänä keväänä.

– Niihin kisoihin pääsyä olen tavoitellut koko ajan ja se on ollut iso juttu aina itselle, Ramstedt heittää päättäväisenä.

Lue lisää Ramstedtin kuulumisia ja muisteluja muun muassa hyvin kaksivaiheisesta KHL:ssä vierailusta myöhemmin SuomiKiekko-sivustolta.

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen