NHL:stä kantautui tiistaina haikeita uutisia, kun peräti kaksi sarjan pitkäaikaista tähtipelaajaa ilmoitti uriensa todennäköisestä päättymisestä.

Winnipeg Jetsin pitkäaikaisen kapteenin ja tällä kaudella New York Rangersiä edustaneen Blake Wheelerin 16 kautta ja 1172 runkosarjaottelua sekä 66 pudotuspeliä sisältänyt NHL-ura saattaa olla päätöksessään. NHL:ssä syksyllä 2008 debytoinut 37-vuotias Wheeler paljasti asian sisäpiiritoimittaja Dan Rosenille antamassaan haastattelussa.

– Blake Wheeler ei ole varma, haluaako hän jatkaa pelaamista. Hän aikoo keskustella asiasta vaimonsa kanssa. Hän haluaa olla läsnä lastensa elämässä ja uran jatkuminen on juuri nyt veitsenterällä. Mikäli ura päättyy, hän sanoo olevansa tyytyväinen siihen, mitä saavutti pelaajana, Rosen kirjoittaa X:ssä.

Wheelerin lisäksi myös Dallas Starsin rakastettu konkarihyökkääjä Joe Pavelski, 39, lopettaa suurella todennäköisyydellä uransa. Pavelskin haaveet Stanley Cup -voitosta haihtuivat jälleen savuna ilmaan Starsin pudottua NHL:n finaaleista Edmonton Oilersia vastaan.

– Tämä on tässä osaltani, Pavelski paljasti medialle tiistaina.

– Suunnitelma on olla pelaamatta enää ensi kaudella, hyökkääjä jatkaa kertoen lopettamisen olleen itselleen selvää jo pidemmän aikaa.

Pavelski edusti ensimmäiset 13 NHL-kauttaan San Jose Sharksia. Viimeiset viisi kautta mies on kantanut Starsin tähtipaitaa. Kaikkiaan Pavelski on pelannut 1332 NHL:n runkosarjapeliä sekä 201 pudotuspeliä.

Konkarihyökkääjä iski vielä tämän kauden runkosarjassa kovat tehot 27+40=67.

LUE MYÖS: