Supertähtihyökkääjä Elias Petterssonin tulevaisuus Vancouver Canucksissa on ollut iso puheenaihe läpi kauden. 25-vuotiaan ruotsalaissentterin sopimus (7,35milj. $ AAV) päättyy tulevana kesänä, eikä jatkosopimusneuvotteluja ole vielä aloitettu.

Canucksin toimista perillä oleva sisäpiiritoimittaja Rick Dhaliwal raportoi tiistaina, että muut NHL-seurat ovat noteeranneet Canucksin turhautumisen Petterssonin sopimusvetkutteluun ja tästä syystä kyselleet ruotsalaistähden perään.

– NHL-seurat ovat kiinnostuneita Petterssonista, koska hänen tulevaisuutensa Canucksissa on vielä epäselvää. Canucks ei ole saanut Petterssonilta mitään viitteitä siitä, että hän haluaisi jatkaa seurassa pitkään. Turhautumista on jo havaittavissa. En tiedä onko Pettersson jo ilmoittanut lähtevänsä, sillä ainakin tähän mennessä elin siinä tiedossa, että hän tekisi jatkosopimuksen, mutta nyt en ole enää siitä niin varma, Dhaliwal paljasti Donnie & Dhali -podcastissa.

Dhaliwal uskoo, että Pettersson pelaa Canucksissa vielä kauden loppuun asti, mutta kesällä Canucks saattaa joutua tekemään radikaalin päätöksen ykköstähtensä suhteen.

– Vancouverin täytyy tehdä kotiläksyt hyvin. En näe Petterssonin kauppaamisen tapahtuvan ennen siirtorajaa, mutta jos ongelmat eivät ratkea ennen kesää, niin silloin se voi tapahtua, Dhaliwal sanoo.

Viime kaudella yli 100 tehopistettä mättänyt Pettersson on tehnyt kuluneella kaudella 60 ottelussa 29 maalia ja 74 tehopistettä. 25-vuotias ruotsalainen on NHL:n pistepörssissä sijalla 10.

LUE MYÖS: