Neljää NHL-pelaajaa on kehotettu nimeltä antautumaan Londonin poliisille liittyen Kanadan nuorisomaajoukkueen ympärillä vellovaan raiskauskohuun. He ovat Philadelphia Flyersin maalivahti Carter Hart, New Jersey Devilsin hyökkääjä Michael McLeod, New Jersey Devilsin puolustaja Cal Foote ja Calgary Flamesin hyökkääjä Dillon Dubé.

Kaikkia neljää pelaajaa tullaan syyttämään pakottamisesta seksuaaliseen tekoon. Pelaajat kiistävät syyllisyytensä lakimiestensä välityksellä.

– Voin vahvistaa, että asiakastani Cal Footea syytetään pakottamisesta seksuaaliseen tekoon. Cal on syytön ja puolustaa itseään tätä syytöstä vastaan puhdistaakseen nimensä. Kaikkein tärkeintä tällaisen aikana on, että jokainen on syytön kuin toisin todistetaan, ja että kaikilla Kanadassa on oikeus reiluun oikeudenkäyntiin, kommentoi Footen asianajaja Julianna Greenspan.

Syyte koskee vuoden 2018 tapahtumia Kanadan kiekkoliiton hyväntekeväisyystapahtumassa. Syytteen mukaan nainen oli mennyt erään pelaajan hotellihuoneeseen ja harrastanut tämän kanssa seksiä yhteisymmärryksessä. Tämän jälkeen joukko muita pelaajia oli saapunut huoneeseen, jolloin pakottaminen seksuaaliseen tekoon oli tapahtunut.