Uransa päättänyt suomalaiskiekkoilija Perttu Lindgren, 36, aloittaa valmennustehtävät tammikuussa. Hän liittyy Ilveksen juniorivalmennukseen, jossa hän tulee toimimaan seuran U20- ja U18-poikajoukkueissa yksilöiden neuvonantajana ja valmentajana.

– Entisenä huippupelaajana Perttu pystyy opettamaan nuorille muun muassa taito-ominaisuuksia, joita hän tulee harjoituttamaan jäällä yksilö- ja joukkuetasolla kehitysvalmentaja Mika Marttilan sekä U18- ja U20-ikäluokkiemme valmentajien ohjeiden mukaisesti. Lisäksi hän tapaa nuoria pelaajiamme kasvotusten, tutustuu heihin ja tarjoaa omien kokemustensa kautta helpon väylän keskustella erilaisista asioista, kertoo Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela seuran tiedotteessa.

– Uskon, että minulla on paljon annettavaa. Koin ja näin urallani paljon useassa eri maassa, mutta henkilökohtaisesti olisin ehdottomasti tarvinnut enemmän vastaavaa tukea ja ohjausta jo nuorena pelaajana. Oleellisena asiana tehtävässäni on tutustua pelaajiin syvemmin, kuunnella heidän ajatuksiaan ja mielipiteitään sekä auttaa heitä yksilöllisesti kunkin tarpeiden mukaan, kertoo puolestaan Lindgren.

Omalla pelaajaurallaan Lindgren pelasi Ilveksen junioreissa ja nousi sitä kautta myös Liiga-joukkueeseen. Liigassa Lindgren edusti myös Lukkoa, jonka riveissä hän voitti Liigan pistepörssin kaudella 2010-11. Ennen tuota kautta Lindgren oli pelannut myös kaksi kautta Pohjois-Amerikassa, jonka aikana hän sai tililleen yhden NHL-ottelun Dallas Starsissa.

Lindgren pelasi myös yhden kauden KHL:ssä ja kahdeksan kautta Sveitsissä. Hän pelasi viimeiset ottelunsa kaudella 2020-21. Uransa Lindgren päätti virallisesti viime keväänä.

Tampereen Ilves

@ilveshockey
Ilves-kasvatti Perttu Lindgren, 36, liittyy seuran juniorivalmennukseen tammikuussa. Lindgren toimii tehtävässään Ilveksen U20- ja U18-poikajoukkueissa yksilöiden neuvonantajana ja valmentajana. 🏒

📝 Tiedote: ilves.com/perttu-lindgre…

📸 Kuva: Jukka Rautio / Europhoto

#Ilves