Anaheim Ducksin suomalaispuolustaja Urho Vaakanainen, 24, on ehtinyt juhlia NHL-uransa avausosumaa jo moneen otteeseen, mutta siitä huolimatta hänen maalitilinsä NHL:ssä näyttää edelleen nollaa.

Alkuvuonna 2022 Vaakanaisen edustettua vielä Boston Bruinsia hän tuuletti ensimmäistä maaliaan, mutta maali vaihdettiin loppujen lopuksi Curtis Lazarin nimiin. Viime viikolla Vaakanainen juhli jo toistamiseen avausmaaliaan taalajäillä, mutta kyseinen osuma merkattiin lopulta Adam Henriquen tekemäksi.

Maanantain vastaisena yönä Suomen aikaa Vaakanainen teki jälleen maalin. Tälläkin kertaa osuma kuitenkin hylättiin, sillä tilannetta oli edeltänyt paitsio. Anaheim kärsi ottelussa 1-3-tappion St. Louis Bluesille.

Näin ollen Vaakanainen on ehtinyt jo kolme kertaa olemaan hyvin lähellä ensimmäistä NHL-maaliaan, mutta toistaiseksi se ei ole nähnyt vieläkään päivänvaloa. Vaakanainen on pelannut Pohjois-Amerikassa kaudesta 2018-19 saakka ja NHL:ssä hän on pelannut yhteensä 82 ottelua pistein 0+13. Tämän kauden 14 otteluun hän on kirjauttanut tehot 0+3.

Näet Vaakanaisen viime yön hylätyn maalin alta tai täältä.

NHL Suomi

@NHL_fi
Urho Vaakanainen oli taas lähellä uransa ensimmäistä NHL-maalia, mutta videolta löytyi paitsio tilanteessa. 😔