Entinen huippuvahti Roman Cechmanek, 52, on kuollut. Suru-uutisesta kertoo tshekkisivusto iSport.cz.

Tshekkitietojen mukaan Cechmanek löydettiin kuolleena lauantaina kodistaan. Miehen virallinen kuolinsyy ei ole julkisuudessa.

ISportin tietojen mukaan Cechmanek ei osallistunut lauantaina sairastumisen takia valmentamansa juniorijoukkueen tapahtumaan. Maalivahtilegendan kuoleman taustalla ei epäillä olevan itsemurha.

Cechmanek varattiin Philadelphia Flyersiin 6. kierroksella kesällä 2000. Hän oli varauksen aikaan 29-vuotias. Cechmanek oli jo ennen NHL-varaustaan Euroopan parhaita maalivahteja, jolta löytyi palkintokaapista kolme MM-kultaa ja olympiakulta Naganosta.

NHL:ssä Cechmanek pelasi Flyersissa kolme kautta ja yhden kauden Los Angeles Kingsissä. Hän oli tulokaskaudellaan NHL:n parhaalle maalivahdille jaettavan Vezina-palkinnon äänestyksessä toinen heti Dominik Hasekin jälkeen. Isokokoinen tshekkivahti valittiin kertaalleen NHL:n tähdistöotteluun.

Cechmanekin henkilökohtaisesta elämästä on uutisoitu viime vuosina surullisia asioita. Hän on kärsinyt vakavista talousongelmista, joita on jouduttu hoitamaan oikeusteitse. Tämän tapauksen aikana Cechmanekin myös erosi pitkäaikaisesta vaimostaan Dagmarista.

Cechmanekia jää kaipaamaan hänen kolme lastaan Jakub, Roman ja Katerina. Jakub pelaa ammatikseen jääkiekkoa tshekkiseura Berani Zlinissä.