Ensimmäistä kauttaan Yhdysvalloissa pelaava Columbus Blue Jacketsin venäläishyökkääjä Dmitri Voronkov, 23, harkitsee jättävänsä NHL:n kesken kauden.

Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläinen vahvisti sunnuntaina The Athletic -sivustolle venäläismedian alkuperäisen väitteen, jonka mukaan Voronkov kärsii koti-ikävästä ja olisi tämän takia harkitsemassa Venäjälle palaamista.

– Käsittelemme asiaa seuran sisällä. On normaalia, että nuori pelaaja kokee joskus koti-ikävää. Joten käsittelemme asiaa nyt, Kekäläinen sanoi The Athleticin haastattelussa.

Voronkov allekirjoitti viime kesänä kaksivuotisen NHL-sopimuksen, joka sisältää pykälän jonka avulla hän voi jättää Blue Jacketsin tämän vuoden puolella. Tällä hetkellä nuorukaisen ei kuitenkaan uskota käyttävän pykälää.

The Athletic -sivuston tietojen mukaan Voronkov saapui elokuussa Pohjois-Amerikkaan aivan yksin. Hän ei puhu ollenkaan englantia ja se on vaikeuttanut nuoren miehen sopeutumista vieraaseen ympäristöön.

– Hän tulee hyvin toimeen kaikkien kanssa. Hänellä on loistava persoonallisuus. Tuntuu, että hänestä pidetään pukukopissa. Hänellä on pilkettä silmäkulmassa. Mitä olen ymmärtänyt, niin hän on ollut hyvä joukkuetoveri, Kekäläinen kehuu 195-senttistä voimahyökkääjäänsä.

Kekäläisen mukaan Blue Jacketsin venäläispelaajat Ivan Provorov, Kirill Marchenko ja Jegor Tshinakhov ovat jatkossa tukemassa entistä enemmän nuorta maanmiestään. Myös ulkopuolisia venäläisapuja aiotaan kutsua apuun.

– Aiomme tutustuttaa hänet Columbuksessa asuville venäläisille. Olemme suunnitelleet, että Fedor Tuytin olisi mukana auttamassa, jos hän haluaa. Hän auttoi meitä aiemmin Marchenko kanssa. Hän on hyvä mies ja Columbuksen entinen pelaaja, suomalais-GM kertoo.

Voronkov on tehnyt tällä kaudella NHL:ssä 15 ottelussa komeat tehot 3+6=9. Blue Jacketsin kesän 2019 4. kierroksen varaus on pelannut viime aikoina Blue Jacketsin kakkosketjussa Patrik Laineen ja Adam Fantillin vierellä.