NHL:ssä 17 kautta ja yli 1100 ottelua pelannut keskushyökkääjä Paul Stastny lopettaa pelaajauransa.

Viime kaudella Carolina Hurricanesia edustanut yhdysvaltalainen harkitsi viime kesällä paluuta NHL-kaukaloihin, mutta lopullinen lopettamispäätös tapahtui juuri ennen runkosarjan alkua.

– En ole tehnyt mitään virallista, mutta syyskuun alussa päädyimme tähän ratkaisuun, joulukuussa 38 vuotta täyttävä Stastny sanoi The Athletic -sivuston haastattelussa.

– En ole laittanut tästä someen tai mihinkään päivitystä. Tulin tähän sarjaan hiljaisesti ja nyt myös lähden täältä hiljaisesti, konkarihyökkääjä jatkoi naureskellen.

Stastny pelasi NHL:ssä Colorado Avalanchen, St. Louis Bluesin, Winnipeg Jetsin, Vegas Golden Knightsin ja Hurricanesin riveissä yhteensä 1145 runkosarjaottelua tehden niissä tehot 293+529=822. Hän pelasi urallaan 118 pudotuspeliottelua kirjaten tehopisteet 30+43=73.

Todellisesta kiekkosuvusta peräisin oleva Stastny on NHL:n Hall Of Fame -kunniagalleriaan valitun hyökkääjälegendan Peter Stastnyn nuorin poika. Hänen isoveljensä Yan Stastny sekä hänen setänsä Anton ja Marian Stastny ovat pelanneet aikanaan myös NHL:ssä.