Nihkeästi Liiga-kauden aloittanut Kärpät sai kuluneella viikolla helpotusta alkukauden tuskaansa miljoonamiehistön kaadettua sarjan lilliputtiseurat Sportin ja SaiPan varsinaisella peliajalla.

Ismo Lehkosta Kärppien alkukausi ei silti ole vakuuttanut. Kiekkoasiantuntija ottaa Kalju Corner -podcastinsa jaksossa kovin sanoin kantaa Kärppien miljoonamiehistön vaisuun alkukauteen Liigassa.

Lehkonen odottaa Lauri Marjamäen joukkueelta massiivista ryhtiliikettä, jotta edes paikka säälipudotuspeleissä olisi mahdollisuuksien rajoissa.

– Tuossa on sellainen määrä nimiä, joiden pitäisi pystyä pelaamaan juuri tuon tyylistä jääkiekkoa. Ei tuo Kärpät pysty kyllä toimittamaan juuri ollenkaan.

Lehkosen kritiikkimankeliin joutuu ennen kaikkea kolme Kärpät-hyökkääjää.

– Mä heitän yhden esimerkin: Kasper Björkqvist, millä ihmeellä se pystyy pelaamaan noin huonoa jääkiekkoa? Senttereistä Joonas Kemppainen ja Peter Tiivola esimerkiksi, ei ole sitten Liigassa keskitason yläpuolellakaan – ei lähelläkään. Nämä on sellaisia jätkiä, jotka ovat ammattilaisena pystyneet osoittamaan jo sen, että ne pystyy olemaan huipputasolla erontekijöitä, Lehkonen sivaltaa.

– Varsinkin Björkqvist. Kun se kävi Pittsburghissakin kääntymässä, niin se on NHL-tason pelaaja. Tuntuu, ettei se jaksa pelata kymmentäkään minuuttia. Mitä ihmettä siellä on harjoiteltu, jos siellä jäädään liikkeen puolesta noin paljon jälkeen? Jos ne tällä tavalla jatkaa, niin kyllä tekee kympin joukkoon vaikeuksia mahtua, Lehkonen maalailee uhkakuvia sarjajumbon ylle.

– Ammattiylpeys, suorittaminen, pelille heittäytyminen, innostava yksittäisen vaihdon tuominen vaihdosta toiseen, niin en mä näe sellaista Oulun Kärpissä, Lehkonen luettelee.

Koko jakso kuunneltavissa täältä.