New Jersey Devilsin riveissä kaksi tehokasta kautta pelannut Tomas Tatar kiekkoilee alkavalla kaudella Colorado Avalanchen riveissä.

Vuoden ja 1,5 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen Avalanchen kanssa solminut 32-vuotias laitahyökkääjä paljastaa nyt Devilsin tarjonneen tälle jatkosopimusta vapaiden markkinoiden auettua. Miehen oma ratkaisu vesitti kuitenkin tiettävästi Avalanchen sopimusta rahakkaamman jatkodiilin Devilsin kanssa.

– Vuoden sopimus New Jerseyltä oli pöydälläni, mutta kieltäydyin, koska halusin pidemmän diilin. Ymmärsin vasta myöhemmin vapaiden markkinoiden jatkuessa, ettei se ole mahdollista tänä vuonna. Sitten Jersey kiinnitti Tyler Toffolin ja se oli osaltani siinä, Tatar kertoo Sport.sk-sivustolla.

Tataria kovaa nousua tekevän Devilsin riveissä kesken jäänyt prosessi harmittaa, vaikka mies pääsikin ensi kaudeksi toisen vakavasti otettavan Stanley Cup -voittajaehdokkaan riveihin.

– Ihmiset kyselivät kaksi vuotta sitten, miksi ihmeessä valitsin Devilsin. Kehityimme valtavasti tuona aikana. Näin joukkueessa ison määrän potentiaalia ja uskoin pystyväni tuomaan siihen jotain erityistä. Lopulta arvioni osui oikeaan, Tatar muistelee..

Tatar taiteili Devilsin riveissä viime kaudella 20 maalia ja 48 tehopistettä. Alkavalla kaudella tarjolla lienee vastuullinen rooli Avalanchen kahdesta kärkiketjusta.