Kitchener Rangersin OHL-joukkueen päävalmentajaksi alkavaksi kaudeksi siirtynyt Jussi Ahokas paljastaa Oskari Saaren isännöimässä Oskarin arki -podcastissa saaneensa useita tarjouksia Pohjois-Amerikasta ennen OHL-diilin hyväksymistä.

Ahokas ei nimennyt häntä lähestynyttä NHL-seuraa, mutta mies myönsi saaneensa yhteydenottoja myös Pohjois-Amerikan ammattilaissarjoista sen jälkeen, kun OHL-seura Rangers otti mieheen yhteyttä.

– Mulla on yksi tuttu kanadalainen agentti, joka soitti kauden jälkeen ja kysyi, että kiinnostaisiko (Kitchenerin päävalmentajan pesti). He halusivat mun cv:n ja siitä kolme haastattelukierrosta ja aina pääsin eteenpäin, Ahokas pohjustaa.

Liigassa sekä maajoukkuetasolla vakuuttavan uran tehnyt Ahokas paljastaa käyneensä keskusteluja jopa yhden NHL-seuran valmennustiimiin liittymisestä.

– Sitten menikin vähän aikaa, että oli taukoa ja ajattelin jo, että taisi mennä ohi. Mulla oli muutamia muitakin joukkueita, AHL-joukkueita joiden kanssa juttelin ja NHL-organisaatio. Heinäkuun puolivälissä tulikin (viesti), että pääsetkö käymään (Kitchenerissä). Sitten lähdin tänne ja kävin vielä paikanpäällä haastattelussa ja sitten he tarjosi sopimusta, Ahokas avaa 2+2-vuotista sopimustaan.

42-vuotias luotsi myöntää sopimuksen mahdollistavan lähdön isompiin ympyröihin sopivan tarjouksen osuessa kohdalle.

– Nyt oon sitoutunut tähän, vaikka diilissä mulla onkin, että jos esimerkiksi tulisi AHL-päävalmentajan paikka tai NHL-koutsin paikka, niin pääsen irti sopimuksesta. Nyt ollaan täällä ja tehdään asiat niin hyvin kuin mahdollista. Turha tässä on mennä asioiden edelle, Ahokas muistuttaa.

Kuuntele Ahokkaan haastattelu kokonaisuudessaan täältä.