Columbus Blue Jackets hankki tiistaina vahvistuksen puolustusosastoonsa. Ivan Provorov siirtyi Philadelphia Flyersista Columbukseen vaihdossa 1. ja 2. kierroksen varausvuoroista.

Tällä kaudella Provorov on ollut otsikoissa aivan muista syistä kuin pelillisistä saavutuksistaan. Venäläispuolustaja nostatti valtavan kohun Pohjois-Amerikassa, kun seksuaalivähemmistöjä tukevassa teemaottelussa hän kieltäytyi pukeutumasta sateenkaaripaitaan alkulämmittelyä varten.

Columbuksen GM Jarmo Kekäläinen ei tuomitse uuden hankintansa ratkaisua.

– Mielestäni Amerikassa on hyvä asia, että meillä on valinnanvapaus, mielipiteenvapaus ja sananvapaus. Olemme aina olleet organisaatio, joka edistää moninaisuutta ja inkluusiota, ja jatkamme sen tekemistä, Kekäläinen kommentoi.

Viime kaudella Provorov pelasi 82 ottelua ja iski niissä tehot 6+21=27. Parhaalla kaudellaan venäläinen on takonut 17 maalia ja 41 tehopistettä.