Vegas Golden Knights on voittanut Stanley Cupin ensimmäistä kertaa seurahistoriansa aikana. Se murskasi viidennessä finaalissa Florida Panthersin peräti numeroin 9-3 ja vei mestaruuden lopulta otteluvoitoin 4-1.

Vegas karkasi kahden maalin karkumatkalle jo avauserässä. Florida onnistui tuon eron vielä kaventamaan toisessa erässä, mutta myöhemmin erän aikana Vegas karkasi lopullisesti iskettyään neljä lisämaalia. Päätöserässä Vegas löi taululle vielä kolme maalia Floridan osuttua kaksi kertaa.

Ottelun tehokkain pelaaja oli hattutempun viimeistellyt Mark Stone. Vegasin muut maalit tekivät Nicolas Hague, Alec Martinez, Reilly Smith, Mike Amadio, Ivan Barbashev ja Nicolas Roy. Floridan maaleista vastasivat Aaron Ekblad, Sam Reinhart sekä Sam Bennett.

Mennyt kausi oli Vegasille vasta sen historian kuudes. Joukkue eteni myös avauskaudellaan 2017-18 Stanley Cup -finaaleihin, mutta taipui tuolloin Washington Capitalsille.

Vegasin joukkueeseen ei kuulu suomalaispelaajia. Floridan puolelta tappion karvasta kalkkia joutuivat maistamaan Aleksander Barkov, Anton Lundell sekä loukkaantumisen vuoksi finaalit sivussa ollut Eetu Luostarinen. Lisäksi Tuomo Ruutu toimii Panthersin apuvalmentajana.

Pudotuspelien arvokkaimmalle pelaajalle jaettavan Conn Smythe Trophyn voitti tänä vuonna Vegasin Jonathan Marchessault, joka sijoittui pistepörssin toiseksi iskettyään 22 otteluun tehopisteet 13+12=25. Häntä tehokkaampi oli ainoastaan ketjutoveri Jack Eichel (22, 6+20=26).