Los Angeles Kingsissä loppukauden NHL:ssä kiekkoja torjunut Joonas Korpisaloa on edelleen ilman jatkosopimusta nykyisen seuransa kanssa.

Sopimuksen viivästymisen uskotaan johtuvan siitä, että Kings haravoi parhaillaan aktiivisesti pelaajamarkkinoita Korpisaloa meritoituneemman ykkösvahdin hankkimiseksi. Ykkösvaihtoehdoksi on tiettävästi noussut Winnipeg Jetsistä lähtöä tekevä Connor Hellebuyck, joka on tälläkin kaudella ehdolla runkosarjan parhaalle maalivahdille jaettavan Vezina-palkinnon saajaksi.

Samoilla linjoilla on myös arvostettu NHL-sisäpiiritoimittaja Frank Seravalli, joka kertoo Real Kyper & Bourne -ohjelmassa Kingsin tavoittelevan Hellebuyckia ennen kaikkea siksi, että seura saisi otettua maksimit irti kapteeninsa Anze Kopitarin viimeisestä sopimusvuodesta.

Korpisalon tilanteesta Seravalli lataa melko koruttoman arvion.

– Jos Kings haluaisi Korpisalon takaisin ensi kaudella, oltaisiin sopimukseen jo päästy. Yhden maalivahdin hankinnasta on jo mahdollisesti päästy yhteisymmärrykseen, eivätkä he todennäköisesti tuo Korpisaloa takaisin, Seravalli näkee.

Korpisalolla on halutessaan mahdollisuus testauttaa arvonsa NHL:n vapailla markkinoilla – ensimmäistä kertaa urallaan.