Leijonat kohtasi MM-kisojen huippuottelussa Ruotsin maanantaina. Jännittävä kamppailu eteni aina voittomaalikilpailuun asti, jonka päätteeksi Ruotsi juhli voittoa loppulukemin 2-1.

Ottelun puheenaiheeksi nousi tuomaritoiminta. Ruotsille ei vihelletty jäähyjä sellaisista tilanteista, joista joukkue olisi sellaisia ansainnut. Suomelle sen sijaan tuomittiin heppoinen jäähy muun muassa toisessa erässä.

Kamppailun avausmaali nähtiin vasta toisen erän lopulla, kun Oscar Lindberg vei Ruotsin johtoon. Suomi iski pelin väkisin tasoihin päätöserässä, kun Juho Lammikko rikkoi Leijonien kuparisen maalin kulmalta. Harri Pesonen ja Kasperi Kapanen alustivat kyseisen täysosuman.

Varsinaisella peliajalla ei enempää maaleja nähty ja jatkoaika ei tuonut ratkaisua, joten peli venyi aina voittomaalikilpailuun saakka. Ruotsilta voittomaalikilpailussa onnistuivat kahdesti osunut Lucas Raymond sekä kertaalleen iskenyt Henrik Tömmernes. Suomen maalit viimeistelivät Ahti Oksanen ja Joel Armia. Näin ollen Ruotsi vei ottelun voiton nimiinsä kuudennen laukojaparin jälkeen.

Suomen maalilla Emil Larmi kirjautti pelissä 25 torjuntaa. Ruotsalaisvahti Lars Johansson torjui puolestaan 27 kutia.

Suomi ei ollut voittanut Ruotsia MM-kotikisoissaan koskaan eikä onnistunut siinä nytkään. Tilaisuuksia on ollut nyt kahdeksan ja peli on päättynyt aina Ruotsin voittoon tai tasapeliin.

Näet Lammikon maalin alta tai täältä.

WE HAVE A TIED GAME!

@JuhoLammikko91 bounces the puck off the back of Johansson and into the net!🇫🇮👏@leijonat @zsclions

#IIHFWorlds #FINSWE