Leijonat kohtaa MM-kisoissa Ruotsin maanantain iltaottelussa kello 20:20 alkaen.

Mediapeli aloitettiin kuitenkin jo hyvissä ajoin maanantain aikana. Ruotsin päävalmentaja Sam Hallam latasi kohahduttavaa tekstiä liittyen Leijonien pelitapaan.

– Meidän täytyy täyttää laidat, koska heillä ei ole syöttöpeliä. He vain pistävät kiekkoa ylös. Tulemme siis täyttämään laitoja vahvasti, Hallam väitti MTV Urheilulle.

MM-kisoissa ensimmäistä kertaa päävalmentajana toimiva Hallam onnistui kommenteillaan hämmentämään myöskin C Moren asiantuntija Karri Kiveä.

– Voin sanoa, että kova on lausunto. Näkee, että siellä ollaan kyllä nyt tosissaan ja halutaan henkisesti horjuttaa Suomea. Kaikki on pelissä. Ihan tarkoituksen hakuinen heitto. Kuvastaa sitä, että hän haluaa todella kokeilla kaikkia tapoja horjuttaa Suomea mediapelillä jo näinkin aikaisessa vaiheessa, Kivi toteaa.

Kiveltä itseltäänkin löytyy paljon kokemusta päävalmentajan roolista ja hän on nähnyt ja kokenut urallaan paljon, mutta jopa hänen korviinsa Hallamin lausunnot ovat täysin poikkeuksellista luokkaa.

– En muista vastaavaa lausuntoa vastustajan koutsilta ihan lähivuosilta. Sen takia pysähdyin itsekin, kun en muista vastaavaa. Se on jopa SM-liigassa harvinaista pudotuspelien aikana saati MM-kisoissa, Kivi sanoo.