Leijonat kohtasi MM-kisoissa lauantaina Itävallan. Ottelu oli alusta loppuun vähämaalinen ja se päättyi lopulta Suomen nihkeään 3-1-voittoon.

Suomi teki pelin avausmaalin jo minuutin pelin jälkeen. Uusittu kakkosketju iski välittömästi tulostaululle, kun Kasperi Kapanen viimeisteli Kaapo Kakon syötöstä avausmaalin. Myös Olli Määtälle kirjattiin osumaan syöttöpiste.

Itävalta iski pelin tasoihin viiden minuutin pelin jälkeen. Osumasta vastasi Dominic Zwerger. Leijonat meni pelissä kuitenkin uudelleen johtoon ajassa 7:31, kun Antti Suomela ohjasi komeasti Määtän syötön verkon perukoille. Myös Miika Koivisto kirjautti osumaan syöttöpisteen.

Seuraava maali ja samalla ottelun viimeinen täysosuma nähtiin vasta ottelun viime minuuteilla. Ahti Oksanen laukoi Suomelle 3-1-osuman. Hannes Björninen syötti osuman. Itävalta haastoi maalin mahdollisen paitsion vuoksi, mutta sitä se ei lopulta ollut ja maali hyväksyttiin.

Leijonien maalilla Emil Larmi kirjautti pelissä 17 torjuntaa. Itävaltalaisvahti David Madlener kirjautti puolestaan 36 torjuntaa.

Näet Leijonien maalit alta.

Kasperi Kapanen on the breakaway gives @leijonat
the early lead!🇫🇮👏 0-1
@StLouisBlues
#IIHFWorlds #AUTFIN
Antti Suomela tips it in and puts @leijonat back in front😎🆒 1-2 #IIHFWorlds #AUTFIN
Ahti Oskanen snipes the top corner and @leijonat have a 2-goal lead with 2 minutes remaining!🙌🇫🇮 1-3

#IIHFWorlds #AUTFIN