Leijonat viettää MM-kisoissa maanantaina välipäivää, mutta siitä huolimatta muiden otteluiden tulosten myötä Suomen jatko-ohjelma turnauksessa alkaa vähitellen selvitä.

Maanantaina varmistui se, että Suomen lopullinen sijoitus A-lohkossa tulee olemaan kolmas. Ruotsi voitti Tanskan maanantaina 4-1, joten Suomi ei voi ohittaa enää Ruotsia ja Tanska ei pysty ohittamaan Suomea. Tiistaina Suomi ja Tanska kohtaavat vielä lohkovaiheen päätöskamppailussa.

Näin ollen Leijonat kohtaa puolivälierässä B-lohkon kakkosen. Vaihtoehtoja vastustajaksi on jäljellä enää kaksi: Tshekki ja Kanada.

Tshekki on tällä hetkellä lohkossa toisena 13 pisteellä ja Kanada kolmantena 12 pisteellä. Joukkueet pelaavat juurikin toisiaan vastaan vielä tiistaina.

Kaikessa yksinkertaisuudessaan Suomi kohtaa siis puolivälieräottelussa Kanada-Tshekki-ottelun voittajan. Tässä vaiheessa ei ole enää merkitystä sillä, tuleeko voitto varsinaisella peliajalla vai sen jälkeen.