Yhtenä suurimmista ennakkosuosikeista kevään MM-kisoihin lähtevä Suomi kasaa Tampereelle huippunimekästä kisamiehistöä. Tästä huolimatta joukkoon mahtuu myös isoja poissaoloja.

MTV Urheilu uutisoi tiistaina, että poissaolijoihin lukeutuvat ainakin viime kevään MM-sankarit Mikael Granlund, Sami Vatanen, Harri Säteri sekä Valtteri Filppula. Myöskään Tapparan mestarijoukkueesta kotikisoihin tyrkyllä olleita Jori Lehterää tai Veli-Matti Savinaista ei Tampereella kaukalon puolella nähdä.

– Samista voi sanoa, että hän oli iso palanen viime vuoden menestystä. Hänellä tuli jalkavamma Sveitsin finaalien ekassa pelissä. Hän ei ole sellaisessa kunnossa, että voisi pelata, Leijonien GM Jere Lehtinen vahvistaa MTV Urheilulle.

– Juteltiin Vallen (Filppula) kanssa syksyllä ja hän oli kiinnostunut tulemaan. Kysyin sitten Vallelta, mikä tilanne. Hän loukkaantui kanssa siinä finaaleissa. Joutui jättämään kolmannen pelin kesken, eikä olisi ollut mahdollista tulla sen takia. Vaikka Vale ei ollut tänä vuonna mukana, se ei tarkoittanut sitä, että maajoukkueura olisi ollut siinä. Sovittiin vain, että pelaa (seurajoukkueessa) ja katsotaan keväällä, missä mennään, Lehtinen avaa kolmen kullan klubiin viime keväänä päässeen Filppulan tilannetta.

NHL:ssä kautensa päättäneistä suomalaisista Mikko Rantanen, Artturi Lehkonen sekä Kaapo Kakko eivät ole vielä kertoneet lopullista päätöstään kisoihin osallistumisesta.