Viisinkertainen Stanley Cup -mestari Esa Tikkanen, 58, on saanut syytteen törkeästä veropetoksesta, kertoo Ilta-Sanomat.

Tikkanen joutuu vastaamaan rikosyytteeseen Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa. Rikoslain mukaan törkeästä veronpetoksesta minimirangaistus on neljä kuukautta ja maksimirangaistus neljä vuotta vankeutta.

IS:n mukaan epäilty rikos tapahtui Espoossa 7.5.2015–26.9.2019 välisenä aikana. Tapauksen käsittelypäivä ei ole vielä tiedossa.

– Kysymys on ulkomailta tulleiden rahojen verotuskohtelusta, Tikkanen oli kommentoinut aiemmin IS:lle.

Tikkanen itse kiistää rikoksen.

– En ole syyllistynyt mihinkään rikokseen vaan kyseessä on verottajan kanssa eriävä näkemys, Tikkanen sanoi.

Tikkasen omaisuutta määrättiin esitutkinnan ajaksi vakuustakavarikkoon 168 000 euron edestä. Määräys kumottiin myöhemmin.

Tikkanen on yksi Suomen jääkiekon historian merkittävimmistä pelaajista. Häneltä löytyy Stanley Cupin lisäksi MM- ja olympiapronssi.

Todellisena kaukalon hämmentäjänä tunnettu hyökkääjä pelasi NHL:ssä vuosina 1985-99 seitsemän eri seuran riveissä. Edmonton Oilersin seuralegenda teki NHL:ssä 877 runkosarjaottelussa tehot 244+385=630 ja pudotuspeleissä 186 ottelussa tehot 71+61=132.

Tikkanen pelasi urallaan Liigassa HIFK:n ja Jokereiden riveissä.

Peliuransa jälkeen Tikkanen on nähty mukana useissa eri projekteissa. Hän on työskennellyt muun muassa vedonlyöntiyhtiö Unibetin asiantuntijana.