Leijonia seitsemän kertaa aikuisten MM-kisoissa edustanut Sami Kapanen paljastaa NHLfi-podcastissa katkerimman muistonsa Suomen paidasta.

Kapanen muistaa hyvin kuusi vuotta vuoden 1995 MM-kultakisojen jälkeen pelatun turnauksen, joka oli miehelle kaksijakoinen henkilökohtaisella tasolla.

– Rakkaita muistoja on paljon. 2001 (MM-finaalitappio) tuntui todella katkeralle. Pelattiin todella hienosti ja oltiin vähän yllättäjäjoukkue. Oltiin (finaalissa) 2-0-johdolla kolmanteen erään lähdettäessä. Ote lipesi kolmannessa ja kaveri (Tshekki) kuittasi jatkoajalla.

Kapasen kohdalla tappiossa oli myös kultareunus.

– Jälkeenpäin se antoi todella ison buustin omalle uralle. Seuraava kausi oli sitten ehkä NHL-urani paras kausi. Siitä pettymyksestä sai aika paljon voimavaraa harjoitteluun ja onnistumisesta MM-kisoissa sai paljon itseluottamusta. Maajoukkue on aina palvellut hyvin, on siellä sitten tullut pettymyksiä tai menestystä. Se on aina antanut motivaatiota, kipinää ja itseluottamusta, Kapanen kiittelee.

Kapanen voitti Leijonissa MM-kultaa, mutta oli myös häviämässä MM-finaalia kolme kertaa.

Kapasen vierailu kuunneltavissa kokonaisuudessaan täältä.