Pelicansin tshekkitaituri Lukas Jasek jäi viime metreillä sivuun joukkueensa kokoonpanosta tänään tiistaina, kun Pelicans pelaa kotonaan Lukkoa vastaan.

Alun perin Jasek oli merkattu Pelicansin ykkössentteriksi. Hänen tilalleen kokoonpanoon nousi Konsta Hirvonen.

Jasekin poissaolon syy juontaa juurensa hänen aiemmin saamaansa kahden ottelun pelikieltoon. Se meni osittain päällekkäin viime viikolla pelatun Ruotsin EHT-turnauksen kanssa, jossa Jasek oli myöskin edustamassa Tshekkiä. Tämä aiheutti hämmennystä pelikiellon päättymisen suhteen.

Liigan kurinpitodelegaatio langetti Jasekille 3. helmikuuta pelatun Pelicans-SaiPa-ottelun jälkeen kahden ottelun pelikiellon. Sen jälkeen Jasek on ollut sivussa 4.2. pelatusta SaiPa-ottelusta ja 10.2. pelatusta HPK-ottelusta. Jasek oli Tshekin EHT-joukkueen vahvuudessa HPK-ottelun aikaan.

Pelicans sai myöskin Liigalta lisäsanktiouhkauksen asian tiimoilta.

– Organisaationa näemme asian niin, että määrätty rangaistus on kärsitty ja pelaaja on vapaa pelaamaan. Emme halua työnantajana rajoittaa pelaajan oikeutta harjoittaa ammattiaan, mutta Liigalta tulleen lisäsanktiouhkauksen vuoksi emme kuitenkaan halua asettaa pelaajan tai joukkueen tulevaisuutta uhatuksi, kommentoi Pelicansin toimitusjohtaja Lauri Pöyhönen seuran tiedotteessa.

Hieman myöhemmin Liiga tiedotti, että Jasekin pelikielto ei ole voinut kulua sen aikana, kun hän oli maajoukkueen matkassa. Liigan twiitin mukaan myös Pelicans on saanut kyseisen tiedon keskiviikkona 8. helmikuuta.

Jasek on Pelicansin paras pistemies. Hän on merkkauttanut 47 otteluun tehopisteet 16+18=34.

Lahden Pelicans

@PelicansFi
Lukas Jasek jää sivuun illan Lukko-ottelusta Liigalta tulleen lisäsanktiouhkauksen vuoksi 🆘

Konsta Hirvonen nousee Pelicansin pelaavaan kokoonpanoon 🏒

Tiedote: bit.ly/3K2XvL7

#PelicansFi #Liiga

Liiga

@smliiga

Liiga

@smliiga
Pelicansin Lukas Jasekille määrättiin 4.2.2023 kahden ottelun pelikielto huitomisesta. Pelikiellon aikana Jasek osallistui Tshekin maajoukkueen toimintaan, jolloin hänen pelikieltonsa Liigassa ei voi kulua.

#Liiga #PelicansFi
Näin ollen 10.2.2023 pelatun ottelun ei voida laskea vaikuttavan Jasekin kärsittävän pelikiellon kulumiseen. Asia on saatettu Pelicansille tiedoksi jo keskiviikkona 8.2.2023.

#Liiga #PelicansFi