Leijonat avasi urakkansa Ruotsin EHT-turnauksessa ottelulla Sveitsiä vastaan torstaina. Kyseinen ottelu pelattiin Sveitsissä ja se päättyi lopulta voittomaalikilpailun jälkeen Suomen 6-5-voittoon.

Suomi avasi maalihanat avauserässä viiden minuutin pelin jälkeen. Maalintekijänä kunnostautui Tommi Tikka (artikkelikuvassa) ja syöttöpisteet merkattiin Janne Kuokkaselle sekä Joona Ikoselle. Sveitsi iski pelin tasoihin ylivoimalla vielä avauserän aikana Luca Hischierin toimesta.

Toisen erän alussa Sveitsi tarjoili todellista shokkihoitoa Leijonille. Se iski kolme maalia ensimmäisen noin neljän minuutin aikana. Maalit viimeistelivät Calvin Thürkauf, Dario Meyer sekä Simon Knak.

Leijonat kavensi pelin Arttu Ruotsalaisen maalilla vain minuutti Sveitsin tehohetken jälkeen. Ahti Oksanen sai syöttöpisteen tähän osumaan. Sveitsi osui kuitenkin jälleen seuraavaksi, kun Michael Fora iski alivoimamaalin.

Vaikka Sveitsi johti ottelua kolmella maalilla, ei peli ollut vielä missään nimessä ohi, vaan Suomi kipusi tämän jälkeen vielä tasoihin. Ensin Oksanen viimeisteli ylivoimalla toisessa erässä Jere Innalan syötöstä. Päätöserän alussa Elmeri Eronen tälläsi taululle jo lukemat 5-4 Tikan syötöstä. Vain reilut pari minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä Tikka tasoitti pelin illan toisella maalillaan, joka syntyi ylivoimalla. Juhamatti Aaltonen syötti kyseisen osuman.

Ottelu eteni jatkoajalle, joka ei tuonut kuitenkaan ratkaisua. Edessä oli voittomaalikilpailu, jonka päätteeksi Suomi poistui kaukalosta voittajana. Kymmenestä rankkarin ampujasta Oksanen oli ainut, joka onnistui upottamaan kiekon häkkiin.

Sveitsin maalilla aloitti Ludovic Waeber, joka jätti pelin kesken loukkaantumisen vuoksi noin puolen välin tienoilla. Hänen tilalleen luisteli Melvin Nyffeler. Sveitsin maalivahdit kirjauttivat yhteensä 27 torjuntaa, kun taas Suomen maalilla Emil Larmi torjui 29 laukausta.