NHL:n kärkiseura Boston Bruinsin puskista tullut päätös hankkia Dmitri Orlov Washington Capitalsista veti maton Columbus Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläisen jalkojen alta, kertovat useat NHL:n sisäpiirilähteet.

Blue Jacketsin sisäpiiritoimittaja Aaron Portzlinen mukaan Kekäläinen oli neuvotellut Bruinsin GM Don Sweeneyn kanssa valmiiksi pelaajakaupan, jossa Vladislav Gavrikov siirtyisi loppukaudeksi Bruinsiin. Sen sijaan Bruins hankkikin pakistoonsa Orlovin jättäen Kekäläisen nuolemaan näppejään.

– Blue Jacketsissa ajeteltiin, että heillä oli Gavrikovin Bruins-siirto valmisteluna yli viikon ajan, Portzline kertoo ja lisää vaihtohinnaksi sovitun useita varausvuoroja ja/tai pelaajia.

Kekäläisen kannalta Orlov-kauppa tuli todella harmilliseen paikkaan, sillä Blue Jacketsin uskottiin odottavan Gavrikovin Bruins-treidin toteutumista saadakseen vaihdossa 1. kierroksen varausvuoron, jonka seura olisi käyttänyt osana tähtipuolustaja Jacob Chychrunin hankintaa Arizona Coyotesista. Sekä Gavrikov että Chychrun ovat olleet viime ajat pois joukkueidensa pelaavista kokoonpanoista siirtoihin liittyvistä syistä.