Boston Bruins on nostanut suomalaishyökkääjä Joona Koppasen, 24, NHL:n puolelle. Kutsu NHL:n kirkkaisiin valoihin on kaudesta 2017-18 lähtien Bruinsin organisaatiossa pelanneelle tamperelaiselle uran ensimmäinen.

Koppanen on ollut viime aikoina huimassa vireessä AHL:ssä. 195-senttinen keskushyökkääjä on kirjannut tällä kaudella AHL-seura Providence Bruinsin riveissä 34 ottelussa viisi maalia ja 19 tehopistettä.

– Hän on ollut uskomaton. ”Koppi” on ollut ilmiömäinen viimeisessä 3-4 ottelussa, Providencen päävalmentaja Ryan Mougenel oli ylistänyt sentteriään NHL.comin mukaan sunnuntain ottelun jälkeen.

Koppanen harjoitteli keskiviikkona Bruinsin nelosketjun sentterinä. Suomalaisen laidoilla oli kokeneet hyökkääjät Nick Foligno ja Tomas Nosek.

Bruinsin päävalmentaja Jim Montgomery varmisti harjoitusten jälkeen lehdistölle, että Koppanen debytoi torstaina (Suomen aikaan pe-yönä) Seattle Krakenia vastaan.

Koppanen on Bruinsin kesän 2016 viidennen kierroksen (135.) varaus. Ilveksestä tutun jättiläisen 750 000 dollarin palkan takaava sopimus päättyy tähän kauteen.