Nashville Predators kaatoi Calgary Flamesin jääkiekon NHL:ssä tiistain vastaisena yönä 2-1, kiitos hyökkääjä Juuso Pärssisen ja maalivahti Juuse Saroksen.

Ensiksi mainittu osui 14. peliminuutilla iskien kauden ja samalla uransa viidennen maalin sekä kaikkiaan 18. tehopisteen.

Pärssinen valittiin matsin ykköstähdeksi ja komeat 38 koppia ottanut Saros kakkostähdeksi. Nashville on keskisessä divisioonassa kuudentena, esimerkiksi kuusi pinnaa kolmossijaa perässä.

– Pärssinen oli vahva. Hän ja toinen sentterimme Cody Glass ovat vielä nuoria, joilla on molemmilla hyvät hyökkäyspään vaistot ja molemmat osaavat luistella. Kummatkin suorittavat nyt tasaisesti. Pidän heidän nykytyylistä, Preds-luotsi John Hynes sanoi seuransa kotisivuilla kehuen 21-vuotiasta suomalaista ja pari vuotta vanhempaa kanukkia.

Kehut sai myös NHL:n ainoa yli tuhannen torjunnan maalivahti Saros. Pakki Roman Josi puhui suomalaisesta näin:

– Hänen vaikutus meihin on valtava. Emme ole aiemmin pelanneet pakistossa ehkä niin hyvin kuin olisimme halunneet. Nyt oli parempi suoritus, mutta ei sillä tavallaan ole väliä, miten pelaamme – hän pitää meidät mukana aina.

– Meillä on mahdollisuus voittaa mikä peli tahansa hänen ollessa maalilla, sveitsiläinen kehui kiekkoja 92,1 prosentin tarkkuudella pysäyttänyttä suomalaistähteä.