Viaplayn NHL-selostaja Antti Mäkinen nostaa Kimanttia-podcastissaan esille mielenkiintoisen siirtoskenaarion, jolla NHL:ää ylivoimaisesti johtava Boston Bruins nousisi entistä selvemmäksi mestarisuosikiksi kevään pudotuspeleissä.

Mäkinen ehdottaa Bruinsin ja Vancouver Canucksin välistä kauppaa, joka tekisi Bruinsin sentteriosastosta todella tulivoimaisen kevään ratkaisupelejä silmällä pitäen.

– Tämä on täysi juoru minkä mä seuraavaksi kerron, mutta juttelin yhden ystäväni kanssa, joka heitti mulle teorian, joka kuulosti tosi järkevältä. Cap hit tätä ei puolla, mutta siihen pystytään varmaan tekemään porsaanreikä, Mäkinen aloittaa.

– Kun siellä Vancouverissa nyt tuulee ja tuiskuaa ja Bo Horvat haluaa lähteä. Miten olisikaan jos Don Sweeney ja Boston Bruins painaisi trade deadlinella sen Horvatin sisään Bostoniin. Sitten niillä olisi keväälle #37 (Patrice Bergeron), David Krejci ja Horvat senttereinä. Sitten kun #37 sanoo kauden jälkeen, että hän ei muuten enää pysty pelaamaan, niin siinä olisi legit ykkössentteri heti ottamassa homman haltuun. Se olisi ihan match made in heaven, Mäkinen ehdottaa.

Helpolla Mäkisen ehdottama siirto ei silti ole toteutettavissa. Bruinsilla on palkkakatossaan 2,3 miljoonaa dollaria pelivaraa. Canucks-kippari Horvatin, 27, vuosipalkka tältä kaudelta on 5,5 miljoonaa taalaa. Canucksin olisikin treidin toteutumiseksi nielaistava iso osa Horvatin loppukauden palkkapussista.