Jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kilpailujen lohkovaihe tulee päätökseensä Suomen aikaa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä, kun Nuoret Leijonat kohtaa huippukamppailussa Yhdysvallat.

Yhdysvaltojen ja Suomen välinen ottelu alkaa 31. joulukuuta kello 23.00. Voit tutustua kamppailun ennakkopakettiin alta.

Televisiointi

Ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä TV5-kanavalta ja suoratoistopalvelu discovery+:sta, joka maksaa 9,99 euroa kuukaudessa.

MM-ottelua ennakoidaan Leijonastudiossa, jonka lähetys alkaa kello 22.30. Studiojuontajana toimii Juhani Henriksson ja asiantuntijoina Tuomas Grönman ja Lennart Petrell

Ottelun selostaa Oskari Saari ja kommentaattorina toimii Ismo Lehkonen.

Poissaolot

Suomelta ovat varmuudella sivussa puolustaja Aron Kiviharju ja hyökkääjä Jere Lassila, joiden kisapasseja ei ole leimattu, koska joukkueeseen sai rekisteröidä vain 23 pelaajaa. Myös maalivahti Niklas Kokko on toiminut turnauksessa vain kolmosmaalivahdin roolissa.

Arvioidut kentälliset

SuomiKiekko arvioi, ettei päävalmentaja Tomi Lämsä tule tekemään merkittäviä muutoksia kahden voitetun ottelun jälkeen. Näet arvioidut kentälliset alta.

24 Ville Koivunen – 27 Oliver Kapanen – 37 Joakim Kemell
29 Niko Huuhtanen – 18 Verner Miettinen – 22 Jani Nyman
33 Brad Lambert – 13 Topi Rönni – 15 Lenni Hämeenaho
25 Konsta Kapanen – 28 Sami Päivärinta – 23 Kalle Väisänen
34 Aleksanteri Kaskimäki

10 Topias Vilén – 21 Aleksi Heimosalmi
7 Aleksi Malinen – 3 Otto Salin
2 Jimi Suomi – 6 Kalle Ervasti
4 Ville Ruotsalainen

31 Jani Lampinen (30 Aku Koskenvuo)

Yhdysvaltojen kokoonpanossa tuskin nähdään isoja muutoksia. Näet alta joukkueen kentälliset viime ottelussa.

USA Hockey

@usahockey
How we’re lining up against 🇨🇭! #WorldJuniors

Preview → bit.ly/3C8vFYU

Parhaat pistemiehet

Nuorten Leijonien parhaat pistemiehet ovat tällä hetkellä Sami Päivärinta (1+3) ja Jani Nyman (2+1). Yhdysvaltojen riveissä eniten tehoja ovat saalistaneet Logan Cooley (1+3), Cutter Gauthier (0+4), Tyler Boucher (3+0) ja Jimmy Snuggerud (3+0).

Kuntopuntari ja lohkotilanne

Lohkon päätösottelussa on valtavat panokset, sillä tarjolla on jopa lohkovoitto.

Kolmen ottelun jälkeen Suomella on kasassa seitsemän pistettä. Sveitsille kärsityn jatkoaikatappion jälkeen Nuoret Leijonat on voittanut Slovakian ja Latvian varsinaisella peliajalla. Joukkueen maaliero on tällä hetkellä 10-5.

Yhdysvallat on puolestaan voittanut varsinaisella peliajalla Latvian ja Sveitsin. Joukkue kärsi 3-6-yllätystappion Slovakiaa vastaan. Yhdysvaltojen maaliero on 13-9.

#JoukkueO3p2p1p0pMP
1Yhdysvallat USA4300119-119
2Suomi FIN4201112-117
3Slovakia SVK4201114-127
4Sveitsi SUI4030111-126
5Latvia LAT400134-141

Pelaajien kommentit

Nuorissa Leijonissa vahvasti esiintynyt Jani Nyman odottaa Yhdysvallat-ottelua innolla. Suomalaishyökkääjä uskoo, että ottelu on voitettavissa, mikäli joukkue pystyy pelaamaan hyvän ja ehjän pelin.

– Jos pystymme pelaamaan jäähyttömästi ja keskitymme omaan tekemiseemme, jenkit ovat voitettavissa. Heillä on erittäin taitava joukkue, joka kääntää peliä nopeasti. Meidän pitää olla varuillamme kiekonmenetysten kanssa, Nyman ennakoi Suomen Jääkiekkoliiton haastattelussa.

Näin käy

Suomen ja Yhdysvaltojen välinen ottelu tulee olemaan ennakkoon todella tiukka ja tunteikas, koska panokset ovat niin suuret.

MM-kisojen alla joukkueet iskivät yhteen harjoitusottelussa, jossa Yhdysvallat oli vahvempi maalein 5-2. Täytyy kuitenkin muistaa, että harjoitusottelut ovat harjoitusotteluita. Kyseisen pelin jälkeen Nuorten Leijonien peli on kehittynyt enemmän verrattuna Yhdysvaltoihin.

Ottelu tulee ratkeamaan pieniin asioihin, koska joukkueet ovat materiaaliltaan niin tasaisia. Yhdysvallat on ollut tässä turnauksessa parempi yli- ja alivoimajoukkue, joten jäähyboksista on pysyteltävä poissa. Yhdysvaltojen suurin heikkous löytyy tolppien välistä. Maalivahtipeli on ollut kisoissa surkeaa, sillä yhteenlaskettu torjuntaprosentti on kolmen ottelun jälkeen 85,48% (koko turnauksen toiseksi heikoin).

Mikäli Suomi pystyy pelaamaan ehjän 60-minuuttisen ja rokottamaan vastustajaa maalipaikoissaan, niin Yhdysvallat on kaadettavissa. Nuoret Leijonat voittaa ottelun maalein 3-2.