Kazakstanista ei ole pursunnut Liiga-pelaajia, mutta he ovat olleet sitäkin laadukkaampia. Tällä kaudella Suomessa pelaa harvinaisen monta potentiaalista manttelinperijää.

Mestiksessä piste per peli -tahdissa porskuttaa Artur Gatijatov. 172-senttinen kiekkotaituri on kahden pelin KHL-kokemuksen oleva hyökkääjä, joka on kuulunut JoKP:n alavireisen kauden valopilkkuihin.

Kaksi muuta ovat vielä 17 vuoden iässä, ja ovat U18 SM-sarjan pistepörssin top 3:ssa. Aleksandr Kim ja Davlat Nurkenov ovat molemmat Ässien junioreita.

Kuka hyvänsä seuraava kazakstanilainen Liiga-peluri onkaan, on hänellä kova työ yltää edellisten tasolle. 1990-luvun vaihteessa kaksi kautta HPK:ssa pelannut Igor Kuznetsov jäi kaudella 1989-90 SM-liigan pistepörssin voittaja Raimo Summasesta vain yhden pojon päähän.

Tuorein tapaus on Andrei Potaitshuk, joka pelasi Suomessa kuuden kauden ajan. HPK:ta, Ässiä ja Kärppiä 2000-luvulla edustanut samettikäsi pelasi SM-liigassa 308 ottelua tehopistein 94+145=239 voittaen viimeisellä kaudellaan 2002-03 SM-hopeaa.