Vancouver Canucksin kapteeni Bo Horvat on noussut NHL:n siirtospekulaatioiden ykkösnimeksi miehen kieltäydyttyä jatkosopimuksesta seuransa kanssa.

NYI Hockey Now -sivuston Stefen Rosnerin mukaan yksi Horvatista kiinnostunut seura on New York Islanders. Rosner ehdottaakin pakettia, jolla viimeistä sopimusvuottaan pelaava Horvat saattaisi liikahtaa New Yorkin suuntaan.

– Islandersin kärkilupauksella, keskushyökkääjä Aatu Rädyllä olisi merkittävä vaihtoarvo siirtomarkkinoilla. Kahden suunnan sentterinä saattaisi olla Canucksin GM Patrik Allvinille houkuttava vaihtokohde, varsinkin kun hän on luopumassa yhdestä sellaisesta. Jos Horvat kaupataan, on se merkki Canucksin uudelleenrakennuksen puolesta. Räty ei olisi huono palanen siihen tarkoitukseen, Rosner pyörittelee.

Rosner muistuttaa heti perään, että Islandersin olisi lyötävä Rädyn lisäksi lihoiksi muutakin saadakseen 59 maalin kausitahdissa pelaava Horvat kaupunkiin.

– Ei ole kysymystäkään siitä, etteikö ensi kesän ykköskierroksen varaus sisältyisi kauppaan, Rosner muistuttaa ja nimeää myös kaksi muuta mahdollista pakettiin sisältyvää prospektia, puolustajat Samuel Bolducin ja Calle Odeliuksen.

TSN:n arvostettu toimittaja Darren Dreger kertoi aiemmin Canucksin hakevan vaihdossa ainakin nuorta keskushyökkääjää, oikealta laukovaa nuorta puolustajaa sekä varausvuoroa. Rädyn myötä ainakin ensimmäinen vaatimus täyttyisi helposti.