Leijonat jatkoi Sveitsin Euro Hockey Tourin turnauksen pelejä lauantaina Fribourgissa. Suomi avasi turnauksen Helsingissä torstaina 2-3-tappiolla Tshekkiä vastaan.

Lauantaina Suomi avasi piste-, muttei voittotiliä. Ruotsi voitti päiväpelin voittomaalikisan päätteeksi lukemin 4-3.

Voittomaalikisan ratkaisi Marcus Sörensen, mutta siinä esille nousi Teemu Hartikainen todella härskillä ja poikkeuksellisella yrityksellä. Hän otti kiekon lapansa päähän pitäen mailaa vain yhdellä kädellä liu’uttaen kiekkoa jäässä vähän kuin ringettetyylisesti. Hurja yritys ei johtanut maaliin.

discovery+ sport 🇫🇮

@dplussportfi
On se härski!

Teemu Hartikainen esitteli pehmeitä käsiä voittolaukauskilpailussa, mutta ei valitettavasti uppoa.

#Leijonat #EHTfi

Suomelle maalasivat varsinaisella peliajalla Mikael Ruohomaa (1+1), Joona Ikonen ja Markus Granlund, ja Suomen varsinaisen peliajan kolmesta osumasta kaksi syntyi kolmannen erän alussa vajaan kahden minuutin sisällä toisistaan.

Leijonien maalilla torjui A-maajoukkueessa vielä kovin kokematon Lassi Lehtinen. TPS-torjuja otti peräti 45 koppia.

Turnaus on nyt puolessa välissä, ja Ruotsi on kärkijoukkue neljällä pisteellä. Suomi on hännillä yhdellä pinnalla.

Leijonat päättää turnauksen lauantaina Sveitsiä vastaan. Ottelu alkaa kello 14.