Carolina Hurricanes ja Vegas Golden Knights leipoivat torstaina pienimuotoisen vaihtokaupan, jolla voi olla isompia vaikutuksia myöhemmin.

Golden Knights lähettää puolustaja Zach Hayesin Hurricanesiin. Golden Knights saa takaisin tulevaisuudessa määriteltävän vastikkeen.

Hayes on pelannut tällä kaudella AHL:ssä Henderson Silver Knightsin riveissä 14 ottelua pistein 0+1. Fyysisestä pelityylistään tunnettu puolustaja pelasi viime kaudella NHL:ssä kolme ottelua ilman tehopisteitä.

Vegasissa valmistellaan jo seuraavaa kauppaa?

DailyFaceoff-sivuston sisäpiiritoimittaja Frank Seravalli uskoo, että Golden Knights suuntaa mitä todennäköisimmin saman tien siirtomarkkinoille kartoittamaan seuraavaa vahvistusta riveihinsä.

Seravallin mukaan Golden Knightsille Hayes-kaupan perimmäisenä tarkoituksena oli päästä eroon pelaajasopimuksesta. Golden Knightsilla oli ennen vaihtokauppaa pöytälaatikossaan 50 NHL-sopimusta, joka on NHL:n suurin sallittu määrä.

Seravalli arvelee Golden Knightsin olevan Senatorsin sopimuksettoman (RFA) hyökkääjän Alex Formentonin perässä. 23-vuotiaalla kanadalaisella on perjantain vastaiseen yöhön kello 00:00 (Suomen aikaan) asti aikaa tehdä NHL-sopimus tai muuten hän ei saa pelata enää tällä kaudella NHL:ssä.

Formenton tuo kuitenkin mukanaan riskin ja potentiaalisen pr-katastrofin, sillä hän oli osana Kanadan alle 20-vuotiaiden MM-joukkuetta, jonka pelaajia oli väitetysti osallisena kesällä 2018 tapahtuneessa raiskauskohussa. Väitetystä rikoksesta syytettyjen pelaajien nimiä ei ole julkistettu, sillä tutkinnat ovat vielä kesken. Formenton on yksi ainoista Kanadan maajoukkuepelaajista, joka ei ole antanut julkisuuteen kommentteja kyseiseen päivään liittyen.

Formenton kirjasi viime kaudella 79 NHL-ottelussa tehopisteet 18+14=32. Senatorsin kesän 2017 kakkoskierroksen (47.) varaus on pelannut NHL:ssä yhteensä 109 ottelua pistein 23+16=39.