TPS:n kevään 2010 sensaatiomaisesta Suomen mestariksi valmentanut Kai Suikkanen etsii parhaillaan uutta työpaikkaa.

Konkariluotsi jäi ilman seuraa itävaltalaisen Dornbirn Bulldogsin luovuttua paikastaan monikansallisessa ICEHL-sarjassa. Palo valmennushommiin on kuitenkin yhä olemassa.

– Kyllä ilman muuta. Kysymyshän on aina tietenkin, minkälaista ja missä on tarjolla, ja onko yleensäkään tarjolla, kertoo MTV:lle.

Liigassa miestä ei tämän omien puheiden mukaan kuitenkaan enää nähdä.

– En minä Suomessa valmenna. Se on selvä asia. Olen SM-liigassa valmentanut sen ajan, mitä olen valmentanut, päässyt voittamaan kultaa (TPS:ssä 2009–10) ja hopeaakin tuli (Pelicansissa 2011–12). Siinä on minulle ihan tarpeeksi. Katsotaan muualle, Suikkanen näkee.

Kyse on Suikkasen mukaan periaatepäätöksestä. Suomen sarjat on miehen osalta nähty ja koettu.

– Ei ole mitään, että olisin vetänyt herneen nenään jostakin. Siitä ei ole kysymys. On vain niin, että sellaisen päätöksen tein ja olen niin tyhmä jätkä, että jos minä jotakin päätän, siinä minä pysyn, Suikkanen väläyttää suomalaisille kiekkofaneille tutuksi tullutta huumoriaan.