Kanadalaishyökkääjä Alex Formentonin ja Ottawa Senatorsin sopimusneuvottelut ovat täysin jäissä.

Tilanne on erikoinen, sillä Senatorsin GM Pierre Dorion vakuutti vielä ennen harjoitusleiriä, että Formentonin sopimus aiotaan saada valmiiksi ennen NHL-kauden alkua.

Viime kaudella 79 NHL-ottelussa tehopisteet 18+14=32 kirjannut Formenton ei osallistunut Senatorsin harjoitusleirille, eikä pelaajasta ole muutenkaan kuulunut seuran puolelta mitään päivitystä sitten Dorionin elokuun lopussa tehtyjen kommenttien.

Erikoinen sopimussoppa sai lisää savua ympärilleen, kun TSN:n Senatorsin sisäpiiritoimittaja Shawn Simpson paljasti viikonloppuna Twitterissä, että Formentonin sopimusneuvottelujen jäätyminen ei johdu sopimukseen liittyvistä syistä.

Formenton oli osana Kanadan alle 20-vuotiaiden MM-joukkuetta, jonka pelaajia syytetään kesällä 2018 väitetysti tapahtuneesta raiskauksesta. Rikoksesta syytettyjen pelaajien nimiä ei ole julkistettu, koska tutkinnat ovat yhä kesken. Formenton on yksi viimeisistä Kanadan maajoukkuepelaajista, joka ei ole antanut kommentteja kyseiseen tapaukseen liittyen.

Formenton on Senatorsin vuoden 2017 2. kierroksen (47.) varaus. Huippunopea laitahyökkääjä on pelannut urallaan NHL:ssä 109 ottelua tehopistein 23+16=39.