Dallas Starsia edustava suomalaishyökkääjä Roope Hintz on saanut loistavan alun uudelle NHL-kaudelleen. Viimeisten kausien aikana NHL:n eliittiin noussut Hintz on tehtaillut alkukauden 13 otteluun tehopisteet 5+12=17.

Joukkueen päävalmentajana tällä kaudella aloittanut Peter DeBoer ylisti Hintziä Ilta-Sanomille. Hän myös vertasi tätä todelliseen suomalaiseen NHL-legendaan.

– Hänestä pitäisi puhua enemmän, ja uskon, että niin myös tapahtuu. Kyseessä on erityinen pelaaja, jolta löytyy kaikki. Hän on iso, taitava ja nopea. Hän muistuttaa minua takavuosien Olli Jokisesta parhaimpina päivinään. Kyseessä on myös fyysisesti dominoiva pelaaja.

Ennen kuluvaa kautta DeBoer valmensi Vegas Golden Knightsia.

– Näin häntä (Hintziä) viime vuonna, mutta hän on ollut vielä parempi kuin ajattelin, DeBoer sanoi.

25-vuotias Hintz on pelannut jo pitkään Dallasin tehokkaassa ykkösketjussa yhdessä Jason Robertsonin ja Joe Pavelskin kanssa. Ketjun yhteispeliä sekä Hintzin esityksiä innostui ylistämään myöskin Dallasin pitkäaikainen luottopuolustaja Esa Lindell, joka esitti kovan näkemyksen Hintzistä.

– Toivottavasti ”Hine” saa sitä ansaittua huomiota. Niiden kenttä on 2–3 vuotta vetänyt jo aika pirun hyvin. Selke Trophya olen ruvennut sille pumppaamaan. Se olisi hyvä. Hine blokkaa vetoja, on hyvä aloittamaan… Katsotaan. Aika näyttää, Lindell tokaisi.

Selke Trophy jaetaan NHL:n parhaalle puolustavalle hyökkääjälle vuosittain.