Edmonton Journal -sivuston toimittajan Kurt Leavinsin tietojen mukaan Edmonton Oilers metsästää NHL:n siirtomarkkinoilta oikealla puolella pelaavaa puolustajaa.

Leavins uskoo, että Montreal Canadiensin luottopuolustaja David Savard olisi Oilersin tähtäimessä.

– Oilersin puolustuksesta puuttuu tällä hetkellä aito vastustajien tähtipelaajia pimentävä puolustaja. Olisiko David Savard Oilersin GM:n Ken Hollandin tähtäimessä? Savard tienaa 3,5 miljoonan dollarin palkkaa, joten vaihtokaupassa rahaa täytyisi liikkua myös toiseen suuntaan. Oilers on tarkkaillut Montrealin otteluita viime aikoina, Leavins kertoo.

Canadiensin takalinjoilla suurimpia minuutteja kellottava Savard on tehnyt tällä kaudella yhdeksän ottelussa tehot 0+4. 32-vuotiaan kanadalaisen 3,5 miljoonan dollarin palkalla varustettu sopimus päättyy kesällä 2025.

Jesse Puljujärvi vaihtonappulaksi?

Puljujärven nimi on pyörinyt siirtohuhuissa läpi kesän ja yksi suomalaisesta kiinnostuneista joukkueista on ollut raporttien mukaan juuri Montreal Canadiens.

Puljujärvi olisi ainakin kolmen miljoonan dollarin palkkansa puolesta yhteensopiva vaihtoehto Savardin sisältävään vaihtokauppaan. Myös Canadiensin näkökulmasta 24-vuotias Puljujärvi sopisi uudelleenrakennusvaihetta käyvän seuran profiiliin.

Se täytyy muistaa, että Oilers kärsii jo ennestään kapeasta hyökkäysmateriaalista ja Puljujärvestä luopuminen heikentäisi kolmosketjua. Mutta, jos jotain haluaa saada, silloin täytyy jotain myös antaa.

Puljujärvi on aloittanut kautensa tehojen puolesta vaisusti. Yhdeksässä ottelussa on syntynyt vain yksi maali ja hänen tehotilastonsa on pakkasella lukemin -5.

Otteluissa 10-13 minuutin peliaikoja kellottavan suomalaisen peliesitykset eivät kuitenkaan ole olleet niin huonoja, mitä tilastoista voisi olettaa. Puljujärvi raataa ja rouhii kaukalossa erinomaisesti, joten hän tuo joukkueelleen arvoa, vaikka tehoja ei syntyisikään. Kolmen miljoonan dollarin hyökkääjältä tosin odotetaan muutakin, kuin pelkästään kovaa työntekoa.