Pohjoisamerikkalaisen The Athleticin toimittajat Corey Pronman ja Scott Wheeler eivät pidä NHL:n suomalaismolari Justus Annusen osakkeita vahvoina ajatellessa lopullista murtautumista tarunhohtoiseen ja tässä tapauksessa Colorado Avalanchen kokoonpanoon.

Viime kaudella NHL-jäihin ensimmäiset luistimenpiirtonsa tehnyt pelaaja on aloittanut tämän kauden Avsin farmijoukkue Colorado Eaglesissa. Kiekot ovat tarttuneet pikkuisen päälle 90 prosentin tarkkuudella.

– Coloradolla ei ole vahvaa historiaa omien maalivahtien kehittämisessä. Annunen oli viime kaudella AHL:n loppupuolella vahva, hän sai sen NHL-debyytin ja hän sai olla Pavel Francouzin kakkosmolari, pelaajan tilanteesta pyöriteltiin ensiksi.

– Pronman ei näe Annusella tulevaisuutta NHL:ssä. Wheeler näkee hänet pelaajana, joka voi olla NHL:n kakkosmolari tai ”paikkaaja” AHL:ssä, tekstissä luki.

Wheelerin mukaan alle 18-vuotiaiden maailmanmestarilla on kyllä olemassa työkaluja, mutta tilastojen on parannuttava, jotta toimittajalla riittäisi uskoa nähdä kempeleläinen NHL-tason kassarina.

Avsin suomalainen maalivahtivalmentaja Jussi Parkkila puolestaan lausui aavistuksen verran lohdullisempia kommentteja Annusen tulevaisuudesta.

– On hänellä paljonkin työkaluja liigaan murtautumiseen.