Liigakausi alkaa parin viikon kuluttua ja SuomiKiekko käy läpi jokaisen joukkueen viime kauden, pelaajasiirrot, ihanteellisen ykkösketjun ja arvion tulevasta.

Tällä kertaa vuoroon pääsee Pelicans, jonka uskomme jäävän pudotuspelien ulkopuolelle.

Viime kausi

Pelicans starttasi viime kauden erittäin vahvasti. Nuori ryhmä ylitti kaikki odotukset ja nousi lähelle runkosarjan kärkeä. Nopeasti taso kuitenkin romahti. Nuori joukkue ei kyennyt käsittelemään vaikeuksia, ja tappioputket venyivät talven aikana.

Keväällä Pelicans piristyi jälleen. Hannes Björnisen mukaan tulo auttoi joukkuetta etenkin henkisesti. Lopulta Pelicans ylsi pudotuspeleihin, mutta hävisi karsintakierroksella KooKoolle voitoin 1-2.

Viime kaudella Pelicansin johtotähtiä olivat tshekkiläiset Lukas Jasek ja Jiri Smejkal. Jasek paukutti runkosarjassa 51 tehopistettä, kun taas Smejkal viimeisteli komeat 25 maalia. Puolustaja Teemu Erosen suoritus oli myös mallikas. Hän paukutti siniviivalta 14 häkkiä.

Kesän pelaajasiirrot

Pelicans on heikentynyt selvästi viime kaudesta. Maalitykki Smejkal vaihtoi maisemaa. Puolustuksesta poistuivat muun muassa Karlis Cukste, Mikko Kokkonen, Mikko Kousa ja Aleksi Laakso.

Tulijoiden lista on puolestaan lyhyt. Pelicans on itsekin kommentoinut vaikeaa tilannetta pelaajamarkkinoilla, ja että joukkue katsoo tilannetta rauhassa. Uusia vahvistuksia saattaa siis olla vielä tulossa.

Isoin joukkueeseen tullut nimi on ruotsalaishyökkääjä Lars Bryggman. 29-vuotias laituri on nakuttanut urallaan kelvollisia tehoja Malmössä. Viime kaudella hän iski 41 ottelussa tehot 7+3=10. Hän on suoraviivainen pelaaja, joka iskee työmaaleja läheltä. Bryggman paikkaa Smejkalin jättämää koloa, mutta nähtäväksi jää kuinka hyvin.

Pelicansin puolustusta vahvistaa ruotsalainen kokenut peruspakki Peter Andersson. Hän pelasi edelliset viisi kautta Ruotsissa Växjö Lakersissa. Viime kaudella raamikas puolustaja keräsi 36 SHL-ottelussa tehot 2+3=5.

Puolustuksen nuori jokerikortti on Viktor Persson. 20-vuotias ruotsalainen pelasi viime kaudella juniorisarja WHL:ssä. 65 ottelussa hän kirjasi tehot 4+25=29. Hän on Vancouver Canucksin 7. kierroksen varaus vuodelta 2020.

Joni Ikonen tuo puolestaan maalintekovoimaa Pelicansin hyökkäykseen. Nuori sentteri on kärsinyt urallaan loukkaantumisista, joiden vuoksi hän ei ole pystynyt lunastamaan täyttä potentiaaliaan Liigassa. Ikosella on kuitenkin tulinen rannelaukaus, jolla voi tehdä paljon tuhoa. Viime kaudella Ikonen pelasi 56 ottelua Ilveksessä tehoin 9+19=28.

Ihanne ykkösketju

Pelicansin ykkösketju on helppo iskeä kasaan. Keskelle tulee viime kaudella hurjia tehoja mättänyt Jasek. Oikealle laidalleen hän saa taiturimaisen IIkka Kangasniemen. Kolmikon täydentää työmies Lars Bryggman, jonka tehtävä on hakata irtokiekot sisään ja tehdä tilaa kulmissa.

Puolustuksessa ykköskentälliseen nousee viime kaudella vahvasti esiintynyt Eronen. Hänen vahvuutensa ovat enemmän hyökkäyspäässä, joten hän saa pakkiparikseen kokeneen Anderssonin, joka hoitaa puolustusvelvoitteet kunnialla.

Pelaajakuvat ja logo @Liigan kuvapankki.

Näin käy

Pelicans saa kasaan tasapainoisen ykkösketjun, mutta materiaali on todella kapea. Nuorilta pelaajilta vaadittaisiin isoja askelia eteenpäin, jotta joukkueella olisi mahdollisuuksia pudotuspeleihin.

Elias Vilén, Aleks Haatanen ja Otto Kivenmäki voisivat muodostaa tehokkaan kakkosketjun. Viime kauden näyttöjen perusteella heidän varaansa ei kuitenkaan kannata laskea. Viime kaudella nuoriso-osasto oli erityisen hukassa vuoden vaihteessa. Joukkueen maalintekovoima on iso kysymysmerkki.

Maalilla Patrik Bartosak tarjoaa joukkueelleen mahdollisuuden voittaa illasta toiseen. Hän ei kuitenkaan saa juuri apuja kokemattomalta pakistolta.

Pelicans sijoittuu runkosarjassa 12. sijalle.

Valmennus

Päävalmentaja: Tommi Niemelä
Apuvalmentaja: Juhamatti Yli-junnila
Apuvalmentaja: Jussi Silander
Maalivahtivalmentaja: Toni Pasuri
Taito- ja luisteluvalmentaja: Tuomo Kärki

Kokoonpano

Maalivahdit:

Parviainen, Oskari
Patrikainen, Jasper
Bartošák, Patrik

Puolustajat:

Rajaniemi, Matias
Vilén, Topias
Salminen, Saku
Andersson, Peter
Utunen, Toni
Eronen, Teemu
Junkkari, Jimi
Persson, Viktor
Varttinen, Aleksi

Hyökkääjät:

Bryggman, Lars
Hämäläinen, Sakke
Haatanen, Aleks
Roine, Miikka
Tukiainen, Leevi
Jämsen, Juuso
Vilén, Elias
Kivenmäki, Otto
Hirvonen, Konsta
Nordgren, Niklas
Forslund, Alexander
Jämsen, Aatu
Jašek, Lukáš
Killinen, Lenni
Kangasniemi, Iikka
Kiiskinen, Jesse
Ikonen, Joni

Tutustu Liigan tuoreimpiin uutisiin, otteluohjelmaan ja kaikkiin muihin liigaennakoihin painamalla tästä.