Liigakauden alku lähenee ja SuomiKiekko käy läpi jokaisen joukkueen viime kauden, pelaajasiirrot, ihanteellisen ykkösketjun ja arvion tulevasta.

Nyt vuoroon pääsee Kouvolan KooKoo, jolle povataan niukasti pudotuspelipaikkaa.

Viime kausi

KooKoo osoitti viime kaudella sen, että joukkue on ihan oikeasti parhaimmillaan menestyjäehdokas koko Liigan mittapuulla. Päävalmentaja Olli Salo teki joukkueen peräsimessä, Jussi Ahokkaan jättämissä saappaissa loistavaa ja nousujohteista työtä.

KooKoo ylsi viime kaudella runkosarjassa jo kolmannen kerran sijoille, jotka oikeuttavat pudotuspeleihin. Kahdeksas paikka toi pudotuspelien ykköskierroksella vastaan Pelicansin, jonka joukkue hoiti niukasti.

Ensimmäisen osan KooKoo voitti, mutta toisessa Pelicans oli parempi. Pelattiin heti toisen matsin perään jatkoerä kerrasta poikki -menetelmällä, jonka ratkaisi Radek Koblizek kotiyleisön edessä.

Sen jälkeen KooKoo lensi aina pronssiotteluun asti. Puolivälierien helmessä joukkue otti sensaatioporukka Jukurien vahvuudet pois voitettuaan sarjan 4-3.

Välierätkin joukkue aloitti Tapparaa vastaan vahvasti viemällä avausosan. Lopulta KooKoon tie vei pronssipeliin, kun kirvesrintainen lauma oli semeissä parempi voitoin 4-1.

Pronssimatsin Ilves kuittasi maalein 3-2. Siitä huolimatta kouvolalaisjoukkueen sesonki oli selvästi yläkanttiin.

Kesän pelaajasiirrot

Kouvolaan saapuneita ovat muun muassa pakki Charles-Edouard D’Astous, kokenut ja jääkiekkoliigan tasolle idioottivarma perusluuta Ari Gröndahl, Lukosta tullut peruspakki Miska Kukkonen, Stefan Warg sekä KooKoolle tuttu hyökkääjä Olli Korhonen, Emil Molin, Axel Ottosson ja Linus Andersson.

Lähtijöitä ovat kivikovan pakkinelikon tähdet Alexander Bonsaksen, Sam Lofquist, Petteri Nikkilä ja Peetro Seppälä. Ensiksi mainittu erinomainen kiekollinen perusjohtaja, ja kolme viimeistä pisteisiin kykeneviä kiekollisia pelaajia – ratkaisijan rooleihinkin pystyviä nimiä.

Hyökkäyksestä poistuivat muun muassa Kimi Koivisto, Kim Strömberg, Koblizek ja Ville Meskanen. Koivisto on alaketjujen raataja, kolme viimeistä pelaajia, joilta voi odottaa pisteitä ja vastuun kantamista kovissa paikoissa tai ylivoimilla.

Ihanne ykkösketju

Neljä uutta nimeä, kaksi tuttua. Joose Antonen oli jo viime kaudellakin – totuttuun tapaan – pelote hyökkäyspäässä monivaltaisella pelaamisella. Hyökkääjä kantoi myös kultaista kypärää.

Nick Malik oli viime kaudella Liigan parhaita kassareita, vaikka runkosarjassa vastuu jäi ”vain” 34 peliin. Tshekki kantoi KooKoota ajoittain yksin ja etenkin 14 pudotuspelimatsissa vire oli huikea – kumilätkät pysähtyivät 92,6 pinnan tarkuudella.

Uusista lyhyesti perustilastot: Molin viime kaudella SHL:ssä kaikkiaan 2+9, mutta parhaimmilaan Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla 51 pinnaa runkosarjaan pari kautta sitten. On puhuttu, että ketsuppipurkki odottaa avautumistaan.

Andersson iski SHL:ssä viime kaudella yhteensä 15 pinnaa – 10+5.

D’Astous tehtaili viime talvena ECHL:ssä 70 ottelussa uskomattomat 87 pistettä mallilla 45+42. Warg jäi SHL:ssä maaleitta, mutta pelaaja onkin profiililtaan peruspakin oloinen.

Pelaajakuvat ja logo @Liigan kuvapankki.

Näin käy

Kymmenes sija, ja viimeisenä jatkoon. KooKoo on tehnyt paljon uusia hankintoja, jotka ovat monien muiden tavoin avaamattomia kortteja tosipelien suhteen. Onnistumisia pitää ulkomailta tulleilta tulla, jotta KooKoon tie kantaa jatkoon.

Antosen, Malikin ja vanhojen tuttujen pitää olla KooKoon peli-identiteetin vaatimalla tasolla sillä tavalla, ettei ohipelejä tule ainakaan liikaa.

Valmennus

Päävalmentaja: Olli Salo
Apuvalmentaja: Janne Grönvall
Apuvalmentaja: Sami Helenius
Maalivahtivalmentaja: Tommi Satosaari
Fysiikkavalmentaja: Janne Juppo

Kokoonpano

Maalivahdit:
Nick Malik
Oskari Setänen

Puolustajat:
Charles-Edouard D’Astous
Ari Gröndahl
Miska Kukkonen
Kalle Loponen
Oskari Manninen
Juho Rautanen
Eero Teräväinen
Riku Tuomola
Saku Vesterinen
Stefan Warg

Hyökkääjät:
Leevi Aaltonen
Terry And
Linus Andersson
Joose Antonen
Teemu Engberg
Olli Korhonen
Heikki Liedes
Emil Molin
Jesse Nurmi
Kasperi Ojantakanen
Axel Ottosson
Samuli Ratinen
Teemu Rautiainen
Miska Siikonen
Toni Suuronen