Energiayhtiö St1:n pääomistaja Mika Anttonen on valmis ostamaan yli puoli vuotta suljettuna olleen Helsinki-hallin, eli entisen Hartwall-areenan. Asiasta kertoo Ilta-Sanomat.

Pakotelistatut venäläisoligarkit Gennadi Timtshenko ja Roman Rotenberg omistavat Helsinki Halli Oy:tä hallinnoivan Arena Events Oy:n.

IS:n mukaan Anttonen ei halua päästää suomalaiselle urheilulle merkittävää Helsinki-hallia lahoamaan.

– Kyllä, tieto pitää paikkansa. Minulta on kysytty kiinnostustani ostaa areena ja olen vastannut, että olen valmis siihen, jos mitään juridisia esteitä ei ole olemassa, Anttonen kertoi Ilta-Sanomille.

Jääkiekkoseura Jokerien ostamisesta suomalaisen urheilun hyväntekijänä tunnettu miljardööri ei kuitenkaan ole kiinnostunut.

IS kertoo, että ulkoministeriö ja Ulosostolaitos haluavat ennen ostoa olla varmoja siitä, ettei ostajaa ole syytä epäillä venäläismiljardöörien bulvaaniksi ja siitä, että areena myydään käypään hintaan.

IS:n lähteiden mukaan venäläisoligarkit ovat pyytäneet entisestä Hartwall-areenasta 50-60 miljoonaa euroa. Lopullisen hinnan uskotaan kuitenkin asettuvan lähemmäksi 40 miljoonaa euroa.