Sportsnetin sisäpiiritoimittaja Elliotte Friedman raportoi toukokuussa, että San Jose Sharks kävi muutaman NHL-seuran kanssa tähtipuolustaja Erik Karlssoniin liittyviä kauppaneuvotteluita.

Friedman kertoi, että Sharksin seurajohdossa epäiltiin sitä, miten kiekollista roolia vaativat Karlsson ja Brent Burns sopivat joukkueen alakertaan.

Burns kuitenkin lähti Carolina Hurricanesiin, joten nyt kaiken maailman spekulaatiot Karlssonin lähdöstä voidaan lopettaa. Pelaaja kertoi Sporsnetin jutussa, ettei hän ole pyytänyt siirtoa suurten muutosten vallitessa joukkueessa.

Karlssonin nykyinen sopimus pitää 32-vuotiaan pelaajan haipaidoissa kauteen 2026-27 asti.

– Olen sitoutunut tähän kauan sitten. Tämä ei ole toiminut niin, kuten olemme halunneet. Siihen on syitä monia, enkä aio mennä yksityiskohtiin. Toivon, että kelkkamme kääntyy kohti parempaa.

– Onko se alkavan kauden ajankohta? Kukapa sen tietää? Mutta uskon, että tässä voi olla käsillä jotain hyvää.

Haipaidat ovat karsiutuneet jatkosta kolmella kaudella peräkkäin, ja Karlsson on nakutellut näillä kausilla kaikkiaan pisteet 24+73=97 (-47).

Nyt Sharksissa on tehty isoja muutoksia, ja esimerkiksi joukkueen päävalmentajaksi nousee David Quinn. GM:nä toimii Mike Grier.

– Viime vuosina meillä on ollut ongelmia täyttää kokoonpanoa laadukkailla pelaajilla. Uskon meillä olevan huippuluokan pelaajia, mutta joillekin nuorille pelaaminen on ollut vaikeaa, jos he eivät tunne tätä tai heillä ei ole kokemusta.