Viime kausi oli Jesse Puljujärvelle paras NHL:ssä perustilastojen, sekä pisteiden että tehotilaston perusteella. Runkosarjassa pinnoja syntyi 65 pelissä 36 kappaletta (14+22), tehotilasto nousi peräti lukemiin +22.

Loppukauden 16 pudotuspeliottelussa hän iski saldon 2+1=3 (0).

Saksalainen supertähti Leon Draisaitl lausui suomalaisesta tilastoihin nähden outoja kommentteja NHL:n nettisivuilla. Hän arveli, ettei Puljujärvi vielä kenties tiedä rooliaan.

– Joillakin kavereilla roolin löytäminen kestää kauemmin kuin toisilla, eikä siinä ole mitään ihmeellistä tai väärää. Hän pelasi meillä hyvän viime kauden ja odotan, että hän pelaa nytkin hyvän kauden, Draisaitl totesi.

Saksalaisen mukaan meno hiipui.

– Hän aloitti viime kauden kärkiketjuissa ja onnistuikin hyvin, mutta sitten hänen suorittaminen jotenkin hiipui vähitellen.

Suomalaisen nykyinen sopimus kattaa ensi kauden ajan. Tuore pahvi tehtiin kesällä, ja osapuolet välttivät välimieskäsittelyn.

– Yhden vuoden sopimus oli paras ratkaisu. Jessen viime kausi alkoi hyvin, mutta kauden jälkipuolisko oli vaikea. Kumpikaan osapuoli ei taida olla oikein varma siitä, missä mennään, ja siinä tilanteessa on helpointa solmia yhden vuoden sopimus, Oilersin GM Ken Holland sanoi nähtävästi kompaten Draisaitlia.