Ossi Väänänen pelasi urallaan kolme kautta KHL:ssä. Kaksi niistä Jokereissa ja yhden Dinamo Minskissä. Venäjän hyökkäys Ukrainaan on saanut eläköityneen puolustajan mietteliääksi.

– Hävettää itseänikin, miten naiiveja olemme olleet, Väänänen kommentoi Ylen haastattelussa.

– Ukrainan tapahtumat ovat menneet todella pahasti ihon alle. En tiedä, missä pumpulissa tässä on eletty. Sitä on ajatellut, ettei tällaista enää tapahtuisi, mutta niin vain tapahtui.

Venäjä valtasi Krimin jo vuonna 2014. Tuon jälkeen Jokerit pelasi vielä monta vuotta KHL:ssä monen suomalaispelaajan tavoin.

– Tuolloin naiivius riivasi varmaan vähän jokaista, vaikka Krimin miehityksen vuonna 2014 olisi pitänyt avata kaikkien silmät. Olin itse silloin aktiivipelaaja ja elin aikamoisessa kuplassa. Jääkiekko ja oma ammatti veivät kaiken fokuksen. Sitä ajatteli, että kyseessä olisi erittäin kova sarja ja fanit näkisivät huipputason jääkiekkoa. Toistan itseäni, mutta se on ollut hyvin naiivi tapa ajatella.

Nyt Väänäsellä on selvä mielipide Venäjällä pelaamisesta.

– Voin sanoa vain, että itse en lähtisi Venäjälle. En haluaisi olla tekemisissä minkään kanssa, mikä edustaa tuota hyökkäyssotaa.