Ässiä viime kaudella edustanut venäläisvahti Konstantin Volkov on nyt avautunut kotimaassaan ajastaan Suomessa.

24-vuotias Volkov tilitti venäläiselle RBC-Sport.ru -sivustolle tehdyssä haastattelussa epämukavista oloistaan Suomessa, jotka alkoivat Venäjän Ukrainassa käynnistämien sotatoimien jälkeen.

Yksi Volkovia vaivannut asia oli Liigan päätös piilottaa Venäjän lippu hänen kypärästään.

– Oli ikävää, että jouduin piilottamaan Venäjän lipun. Olin istumassa pukukopissa, kunnes joku tuli luokseni ja sanoi, että minun tulee poistaa lippu kypärästä. Se tulkittiin provokaationa ja aggressiona. Minulla oli silloin kaksi lippua kypärässä – Suomen ja Venäjän. Miksi minun pitäisi piilottaa oma lippuni ja pitää teidän lippu? Piilotetaan sitten molemmat. Olin laittanut liput kypärään ystävyyden hengessä, enkä vihan takia, Volkov kertoo.

Volkovin mukaan suomalaiset osasivat kuitenkin käyttäytyä asiallisesti häntä kohtaan.

– Kukaan ei ollut koskaan ikävä minua kohtaan. Tai sitten en vain tajunnut sitä, tai sitten sellaista ei vain tapahtunut. Kukaan ei hyökännyt kimppuuni kadulla, venäläisvahti sanoi.

KHL:n suurseuraan Dinamo Moskovaan siirtynyt Volkov harmitteli samaisessa haastattelussa sitä, kuinka suomalaismedia uteli häneltä paljon mielipidettä Ukrainan tilanteeseen liittyen.

Volkovin mukaan hänen vaimonsa isäpuoli valmisteli suomalaisen paikallismedian etukäteen annettuihin kysymyksiin englanninkieliset, hyvinkin ympäripyöreät vastaukset, joita ei lopulta Suomessa edes julkistettu.

– He varmaankin halusivat minulta samanlaisen tulisen ulostulon, jonka Nikita Zadorov teki (NHL:ssä) ja joutui siitä hyvästä Venäjällä ihmisten hampaisiin, Volkov paljasti.